Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μάραθος

Παρασκευή, 15/03/2013

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013
Υπό μερικό έλεγχο φαίνεται να έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Μαράθους του δήμου Μαλεβιζίου. Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο βρέθηκε από νωρίς στο σημείο για να έχει άμεση εικόνα για τα πύρινα μέτωπα, ζήτησε βοήθεια σε πυροσβεστικά μέσα και από του όμορους δήμους Ηρακλείου, Ανωγείων και Ρεθύμνης που άμεσα ανταποκρίθηκαν.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ζήσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στο Μάραθος. Οι πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Κάποια στιγμή η φωτιά είχε μπει στο ρέμα με κατεύθυνση τον οικισμό του Φόδελε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη και κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Αξίζουν πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν. Θα ήθελα επίσης δημόσια να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη που σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της αεροπορίας είχα κανονίσει τη διαδικασία για να έρθουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ – κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Να ευχαριστήσω επίσης το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Μπολάκη, το δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη και το δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την βοήθεια σε μέσα πυρόσβεσης που έστειλαν. Και φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Αραβιάκη και όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που υπερβάλλουν εαυτούς για να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά».
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν και επιχειρούν στο Μάραθος για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, αλλά και να ελέγξουν τυχών αναζωπυρώσεις της.

Τελευταία τροποποίηση:

Top