Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Εκδήλωση για την αμπελοκαλλιέργεια στο Μαλεβίζι

Παρασκευή, 07/12/2012

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα προβλήματα και τις προοπτικές της αμπελοκαλλιέργειας διοργανώνει η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο των Άνω Καλεσών, με ομιλητή τον Dr Ιωάννη Φυσαράκη, καθηγητή αμπελουργίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ενημερωθούν σωστά και ολοκληρωμένα οι αγρότες για ό,τι νεότερο υπάρχει στον κλάδο, να γίνουν γνωστές οι προοπτικές της αμπελοκαλλιέργειας και να συζητηθούν προβλήματα της παραγωγής.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στήριξης και ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής στο Μαλεβίζι που υλοποιεί η δημοτική αρχή, πιστεύοντας ότι ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες στήριξης της τοπικής οικονομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να επιτευχθεί αυτό, είναι να υπάρχει σωστή ενημέρωση των παραγωγών, ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων, πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και σωστή προώθηση στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στα πλαίσια αυτά, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρέχουν την κατάλληλη πληροφόρηση στους παραγωγούς.

Τελευταία τροποποίηση:

Top