Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου

Πέμπτη, 22/11/2012

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012
Ένα καθοριστικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, αποτελεί ο διαγωνισμός που έγινε για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλε-ελέγχου, τηλε-χειρισμού και διαχείρισης των δικτύων της επιχείρησης, στον οποίο έλαβαν μέρος οι μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Με το σύστημα αυτό, επιτυγχάνεται ο άμεσος έλεγχος κάθε διαρροής, η μεταφορά πλήρους και σωστής εικόνας σχετικά με το τι συμβαίνει στις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές, η άμεση αναφορά κάθε βλάβης αλλά και της αιτίας που την προκάλεσε, ο έλεγχος των χλωριοτών και της ποιότητας του νερού, κ.α. Όλα αυτά τα στοιχεία, θα «μεταφέρονται» στη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και θα απεικονίζονται μέσα από έναν κεντρικό πίνακα λειτουργίας του δικτύου.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου σε δηλώσεις του τόνισε: «Η εγκατάσταση ενός τόσο σύγχρονου συστήματος παρακολούθησης είναι ένα έργο πνοής για τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Δίνει τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης σε κάθε πρόβλημα, δημιουργεί συνθήκες οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό μας να έχει πλήρη και ορθή εικόνα όλου του δικτύου, σε 24ωρη βάση. Παράλληλα, αναβαθμίζει αισθητά τη λειτουργικότητα και την αποδοτικότητα της υπηρεσίας μας και την καθιστά ακόμα πιο αποτελεσματική. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το σημαντικό αυτό βήμα εκσυγχρονισμού αποβαίνει ουσιαστικά σε όφελος του τελικού καταναλωτή, του κατοίκου και του επισκέπτη του Μαλεβιζίου, που πλέον διασφαλίζεται ακόμα περισσότερο σε θέματα ποιότητας και ανταπόκρισης της υπηρεσίας σε κάθε του πρόβλημα, σε κάθε του ανάγκη. Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον δ/ντή της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γιώργο Κουγιουμτζάκη, όλα τα στελέχη της επιχείρησης, τον πρόεδρό της Φίλιππα Σαββάκη, τον αντιπρόεδρό της Άρη Σαλούστρο, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την ευτυχή κατάληξη και αυτής της προσπάθειας».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκ. ευρώ και εξασφαλίστηκαν έπειτα από μεγάλη προσπάθεια από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το ΕΠΕΡΑΑ, ενώ η εγκατάσταση του συστήματος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Τελευταία τροποποίηση:

Top