Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Δημοπρατήθηκε η Πινακοθήκη του δήμου Μαλεβιζίου στη Τύλισο

Σάββατο, 17/11/2012

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Ένα βήμα πιο κοντά στην αποπεράτωση και δημιουργία του εκθετηρίου του δήμου Μαλεβιζίου, της Πινακοθήκης στην Τύλισο, βρίσκεται πλέον η δημοτική αρχή, μετά και τη δημοπράτηση του έργου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη με τη συμμετοχή 12 συνολικά εταιρειών και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία «Σκουραδάκης κ σια ΟΕ». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.280.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

Η Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο, θα φιλοξενεί 250 περίπου έργα που έχει δωρίσει ο γνωστός καλλιτέχνης Μπότης Θαλασσινός στο δήμο Μαλεβιζίου, σε ένα χώρο 1200 τ.μ., ο οποίος βρίσκεται σε μια έκταση 3000 μέτρων, στην αρχή του οικισμού. Στο συγκεκριμένο χώρο, προβλεπόταν να κατασκευαστεί το δημαρχείο Τυλίσου, με τις αλλαγές όμως που επέφερε ο «Καλλικράτης», η νέα δημοτική αρχή Μαλεβιζίου άλλαξε τη χρήση του έτσι ώστε να λειτουργήσει ως εκθετήριο.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης εκφράζει τη χαρά του για την εξέλιξη αυτή και τονίζει: «Σύντομα η Τύλισος θα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο πολιτιστικής αναφοράς για ολόκληρη την Κρήτη και αυτό το γεγονός δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει όλους μας με χαρά! Δημοπρατήσαμε ένα πολύ σπουδαίο έργο, που θα φιλοξενεί ως γνωστών τα σπουδαία έργα του συντοπίτη μας Μπότη Θαλασσινού. Σε ένα λειτουργικό και ασφαλή χώρο, θα μπορούν οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες να θαυμάζουν από κοντά τα αληθινά αριστουργήματα του διάσημου καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα, αναβαθμίζουμε με την Πινακοθήκη, τόσο την Τύλισο όσο και ολόκληρο το δήμο μας στον πολιτιστικό τομέα.
Έναν τομέα που πιστεύουμε ακράδαντα πώς μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης.
Όπως είναι πλέον γνωστό, ως δημοτική αρχή θέσαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας πολύπλευρους και πολυποίκιλους στόχους ανάπτυξης. Στηρίζουμε και επενδύουμε ιδιαίτερα στον πολιτισμό, έναν τομέα στον οποίο έχουμε την ευτυχία να μπορούμε να επιδείξουμε πολλά και σπουδαία σημεία, σε ολόκληρο το Μαλεβίζι. Δεν κάνουμε απλά το χρέος μας, εκπληρώνουμε μια ιερή υποχρέωσή μας απέναντι στις γενιές που έρχονται και που οφείλουμε να τους δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες και εφόδια, για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες προκλήσεις που έρχονται.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, για τις ενέργειές τους και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και φυσικά να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον καλό μου φίλο Μπότη Θαλασσινό για τη σημαντικότατη δωρεά του στο δήμο μας».

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 18/11/2019

Top