Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σύμβαση για τα δίκτυα της μονάδας βιολογικού καθαρισμού των Καλεσίων

Τετάρτη, 14/11/2012

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Μια ακόμα σημαντική σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης. Πρόκειται για τη σύμβαση του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων με αντλιοστάσια στην Τ.Κ. Καλεσών του δήμου Μαλεβιζίου», προϋπολογισμού 3,6 εκ ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και από ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου.

Ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή, έργο που την αναβαθμίζει περιβαλλοντικά, λειτουργικά αλλά και αισθητικά και το οποίο η ανάδοχος εταιρεία ΙΛΙΑΣ Α.Ε. ξεκινάει να κατασκευάζει άμεσα, με προοπτική να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε: «Υπογράψαμε μια εξαιρετικά σημαντική σύμβαση σήμερα, για τα δίκτυα και τα αντλιοστάσια της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού των Καλεσίων. Ικανοποιούμε έτσι ένα δίκαιο και πολύχρονο αίτημα των κατοίκων, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την αναπτυξιακή προοπτική μιας εκ των πλέον αναπτυσσόμενων περιοχών του δήμου μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα Καλέσα, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους μόνιμους κατοίκους, μια τάση που με τις παρεμβάσεις μας σε καίριες υποδομές, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Τα οφέλη από τη δημιουργία κάθε μονάδας βιολογικού καθαρισμού είναι προφανή και γνωστά. Αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή που καλύπτει ένα τέτοιο έργο, τόσο λειτουργικά, όσο και – κυρίως – περιβαλλοντικά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία καταφέρνουμε και ξεκινάμε τόσο σπουδαία αναπτυξιακά έργα, έργα υποδομών που έλλειπαν εδώ και πολλά χρόνια από το Μαλεβίζι. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει. Αυτά τα θετικά αποτελέσματα, είναι που μας δίνουν και τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να εξακολουθήσουμε να παλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες για να μη χάσει ο τόπος μας την τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης που έχει. Θα ήθελα επίσης να τονίσω, ότι ένα μέρος από το κόστος του έργου χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι τα χρήματα που με πολύ κόπο μας καταβάλλουν οι δημότες μας μέσα από τέλη, γίνονται έργα πνοής για το Μαλεβίζι».
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης, εκτός από το δήμαρχο Μαλεβιζίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ήταν ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φίλιππας Σαββάκης, ο αντιπρόεδρός της Άρης Σαλούστρος και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Κύρκος.

 

Τελευταία τροποποίηση:

Top