Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

«Χτίζοντας γέφυρες συνύπαρξης με τα παιδιά μας»

Τρίτη, 31/07/2012

Στις μέρες μας ο θεσμός της οικογένειας εξελίσσεται σε νέες μορφές με γρήγορους ρυθμούς. Έτσι συνήθως οι παππούδες δεν ζουν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ενώ τα διαζύγια αναδεικνύουν ολοένα και περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες, οι μητέρες εργάζονται και δεν βρίσκονται συνεχώς μαζί με τα παιδιά τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι γονείς προβληματίζονται για το ποιός είναι ο πιο εποικοδομητικός τρόπος συνύπαρξης με τα παιδιά τους.
Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου κατανοώντας πόσο σημαντικό είναι να στηρίξει τους γονείς στην προσπάθεια τους να επικοινωνούν ουσιαστικά και εποικοδομητικά με τα παιδιά τους, ξεκίνησε τον Ιούνιο μια προσπάθεια εκτίμησης των αναγκών και των προτεραιοτήτων των γονέων, σε σχέση με το παραπάνω ζήτημα. Από την σχετική έρευνα της Κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Μαλεβιζίου προέκυψαν τα ζητήματα που επέλεξαν οι γονείς να συζητηθούν στα πλαίσια κύκλου τριών ομιλιών.

Η πρώτη ομιλία με θέμα «Χτίζοντας γέφυρες συνύπαρξης με τα παιδιά μας», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/7/2012 στον Κρουσώνα.

Ομιλητές ήταν η Ψυχολόγος και Κοινωνιολόγος κ. Παναγιωτάκη Μαρία η οποία συμμετείχε εθελοντικά και η τελειόφοιτη Κοινωνική Λειτουργός κ. Σμυρνιωτάκη Αρετή, οι οποίες είχαν την επιμέλεια των σχετικών διαλέξεων.

Έτσι συζητήθηκαν ζητήματα επικοινωνίας γονέων παιδιών, διαχείρισης ορίων, προσδοκιών, ανάπτυξης της αυτοεκτίμησης και της αυτονομίας των παιδιών, καθώς επίσης και ζητήματα τιμωρίας, επαίνου, ενθάρρυνσης και λογικών συνεπειών, οικογενειακών συγκεντρώσεων, κ.α. Ακολούθησε ανοιχτή συνομιλία με τους γονείς για θέματα που τους προβληματίζουν. Η ενεργή συμμετοχή των γονέων, αντανακλά το ενδιαφέρον τους, για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών τους.
Η ομιλία κατέληξε με την αξιολόγηση της εκδήλωσης από τους γονείς που συμμετείχαν, με σχετικό ερωτηματολόγιο στο οποίο αποτυπώνεται και το ενδιαφέρον των γονέων για ανάλογες δράσεις υποστηρικτικές προς την οικογένεια στο μέλλον.
Η επόμενες ομιλίες στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Τύλισσο 6/8/2012 και στο Γάζι 8/8/2012 και θα αναρτηθεί σχετική ενημέρωση στη ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

 

Τελευταία τροποποίηση:

Top