Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σημαντική απόφαση για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου

Τρίτη, 24/07/2012

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012
Μια καθοριστική απόφαση για τη λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, έλαβε σήμερα η αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ενέκρινε παρέκκλιση ως προς το συντελεστή δόμησης για την ανέγερση του ολοήμερου σχολείου Γαζίου που σχεδιάζει η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να κατασκευαστεί ένα μεγάλο και σύγχρονο δημοτικό σχολείο, που θα συμβάλει στην οριστική λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις στο Γάζι και η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου προσπαθεί με στοχευμένες παρεμβάσεις, άμεσες (προσθήκες νέων αιθουσών, αναβαθμίσεις σχολείων, κλπ) αλλά και μακροπρόθεσμες (κατασκευή νέου λυκείου Γαζίου), να πετύχει την οριστική επίλυσή του. Στα πλαίσια αυτά, είχε ζητήσει να υπάρξουν ειδικοί όροι δόμησης, έτσι ώστε να μπορέσει το σχολείο να καλύψει με άνεση και ασφάλεια, τις ανάγκες των μαθητών.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και δηλώνει: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση η οποία θα μας επιτρέψει να δώσουμε οριστική λύση, στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης του Γαζίου και της ευρύτερης περιοχής. Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες της δημοτικής αρχής προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιο Καρούντζο για την πολύτιμη και καθοριστική του υποστήριξη και σε αυτή μας την προσπάθεια. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ – όπως άλλωστε και όλα τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – και η συμβολή του είναι καθοριστική σε πολλές παρεμβάσεις, σε ολόκληρο το Μαλεβίζι.

Τελευταία τροποποίηση:

Top