Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Προχωράνε με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου

Τετάρτη, 02/05/2012

Τετάρτη, 02 Μαϊου 2012
Αυτοψία στα έργα που πραγματοποιούνται στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου πραγματοποίησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, μαζί με την δ/ντρια της ΚΓ’ Ε.Π.Κ.Α. κ. Αθ. Κάντα.
Ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών που επιτελούνται από την ΚΓ’ Ε.Π.Κ.Α. και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα παρακολούθησε και την κατεδάφιση απαλλοτριωμένου από το υπ. Πολιτισμού κτίσματος, που πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρυθμό που προχωρούν τα έργα ανάπλασης και τόνισε: «Ο αρχαιολογικός χώρος της Τυλίσου, αποτελεί ένα πολύ σπουδαίο χώρο στο δήμο Μαλεβιζίου. Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως νέα η δημοτική αρχή, θέσαμε ως στόχο την ανάδειξή του με τον καλύτερο τρόπο. Διανοίξαμε ένα νέο δρόμο πρόσβασης έτσι ώστε ο επισκέπτης και τα τουριστικά λεωφορεία να έχουν άνετη και εύκολη πρόσβαση και μέσα από μια άριστη συνεργασία με την ΚΓ ΕΠΚΑ και την κ. Αθ. Κάντα – την οποία συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο – ευελπιστούμε ότι σύντομα ο χώρος αυτός, θα αποκτήσει την αίγλη που του αξίζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την κ. Αθ. Κάντα και τους συνεργάτες της, για το πολύτιμο έργο που επιτελούν. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται από την αρμόδια εφορεία, είναι πραγματικά καθοριστικές για την ανάδειξη του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου και θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους διαρκώς, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο συντομότερο χρόνο».
Το δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Π. Περάκης και Δρ. Μαρής, ο πρόεδρος του διαμερίσματος Ν. Παπάζογλου, ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Κύρκος και ο αρχαιολόγος του δήμου Γ. Τζωράκης.

Τελευταία τροποποίηση:

Top