Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 18/04/2012

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής, υποψηφίων βουλευτών, ιατρών και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Μαλεβιζίου.
Στη συμβολή των οδών Ι. Κονδυλάκη και κ. Παγωμένου στο Γάζι, οι οικονομικά αδύναμοι και ανασφάλιστοι δημότες Μαλεβιζίου, θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας από δεκάδες ιατρούς, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.
Με την υποστήριξη της σχολής κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης υπό τον καθηγητή κ. Λιονή και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα ακόμα νέο δεδομένο στον χώρο των κοινωνικών παρεμβάσεων από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Να καλύψει δηλαδή μια από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπου, που είναι η άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του τόνισε: «Σκοπός του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Μαλεβιζίου, είναι να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε αναξιοπαθούντες δημότες, σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας. Με την υποστήριξη και τον έλεγχο της κοινωνικής υπηρεσίας μας, οι οικονομικά αδύναμοι και ανασφάλιστοι δημότες, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και να εξετάζονται εντελώς δωρεάν, από δεκάδες ιατρούς, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων και βαθμίδων.
Ιατρούς, που από τη πρώτη στιγμή, δήλωσαν με ευχαρίστηση και προθυμία τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα λειτουργίας της νέας αυτής δομής. Θα μου επιτρέψετε και δημόσια να τους ευχαριστήσω για την ευγενική αυτή πράξη τους, μια πράξη που μεταξύ άλλων, υποδηλώνει ότι μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης που ζούμε, τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού ολοένα και ισχυροποιούνται περισσότερο. Θα ήθελα επίσης να τους συγχαρώ, γιατί ανταποκρινόμενοι σε αυτή την προσπάθεια, τιμάνε τον όρκο τους, κρατάνε ψηλά τα ιδανικά του λειτουργήματός τους και στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις: ενωμένοι και αλληλέγγυοι, θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις πολύπλευρες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε! Γνωρίζω πολύ καλά επίσης, ότι για την πράξη τους αυτή, δεν επιθυμούν την παραμικρή προβολή. Και αυτό τους τιμά ακόμα περισσότερο. Επιφυλάσσομαι όμως, να κοινοποιήσω ως οφείλω αυτήν την προσφορά τους, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό απ’ όλους, ότι η ελπίδα παραμένει ζωντανή! Ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον διπλανό τους!
Όπως όλοι γνωρίζετε, εκτός από τα πολλά και σπουδαία αναπτυξιακά έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μαλεβίζι, η δημοτική αρχή εφαρμόζει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα στοχευμένων κοινωνικών παρεμβάσεων, με σκοπό να ανακουφίσει – σε όποιο βαθμό είναι δυνατόν – τους αδύναμους δημότες του Μαλεβιζίου.
Ένα πρόγραμμα που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο.
Τον κάθε αδύναμο συμπολίτη μας, που οι συγκυρίες της ζωής, τον έχουν φέρει σήμερα σε μια δύσκολη θέση.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, η έκδοση βιβλιαρίων υγείας αναξιοπαθούντων, το πάγωμα των δημοτικών τελών, η διενέργεια δωρεάν τεστ Παπανικολάου για όλες τις γυναίκες, από σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι μερικές από τις δράσεις μας που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας.
Και με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, θα μου επιτρέψετε να δηλώσω με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου δεν πρόκειται να σταματήσει αυτές τις ενέργειες κοινωνικής στήριξης.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός δήμου – μοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα μας, όπου ο άνθρωπος θα βρίσκεται στο επίκεντρο.
Θα μου επιτρέψετε κλείνοντας, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και όλους τους χορηγούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βοήθησαν στην κατασκευή και στον εξοπλισμό του, αλλά και όλους τους εθελοντές που στήριξαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν αυτή τη δομή.
Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή κ. Λιονή για την πολύτιμη συνεισφορά του, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Φασουλάκη, που ως πρόεδρος της επιτροπής υγείας του δήμου μας, μαζί και με τον αντιπρόεδρο και ιατρό Κωστή Γωνιανάκη, συντόνισαν την όλη προσπάθεια, αλλά και τις κοινωνικές λειτουργούς Μαρία Τερζίδου και Γεωργία Γράψα που έχουν επωμιστεί την λειτουργική και οργανωτική διαδικασία όλων των κοινωνικών μας δομών. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Τελευταία τροποποίηση:

Top