Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Η πολιτική προστασία του Μαλεβιζίου στο επίκεντρο

Τετάρτη, 11/04/2012

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012
Με τον καθηγητή σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γιώργο Δρακάτο συναντήθηκε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.
Σκοπός της συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Μαλεβιζίου, ήταν να «οχυρωθεί» ολόκληρος ο δήμος Μαλεβιζίου απέναντι σε φαινόμενα φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, τσουνάμι, κλπ).

Ειδικότερα συμφωνήθηκε η εκπόνηση μελέτης ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου πολιτικής προστασίας του δήμου Μαλεβιζίου από τον καθηγητή Γ. Δρακάτο και την ομάδα του, το οποίο θα περιλαμβάνει:

  • Την αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και των αναγκών του δήμου.
  • Την ταυτοποίηση όλων των πιθανών λύσεων στα προβλήματα που θα έχουν καταγραφεί, με βάση τη σύγχρονη τεχνολογία και την κοστολόγησή τους.
  • Την ιεράρχηση των δράσεων που μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις ευχαρίστησε τον καθηγητή κ. Γ. Δρακάτο για την καθοριστική συμβολή του και τόνισε: «Η πρόληψη, σε όλους τους τομείς, είναι αναμφισβήτητα η ιδανικότερη λύση. Με σημείο αναφοράς μας τους πολίτες, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες έτσι ώστε όταν παραστεί έκτακτη ανάγκη, να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να την αντιμετωπίσουμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο.»
Στη συνάντηση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Κ. Φασουλάκης και Δρ. Μαρής και ο γεωλόγος Μ. Μιχελάκης.

 

Τελευταία τροποποίηση:

Top