Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ξεκινάει η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Μαρίνας στο Τσαλικάκι

Τρίτη, 13/03/2012

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση ανάθεσης της κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίας Μαρίνας, στο Τσαλικάκι.
Η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου θα γίνει σε γωνιακό οικόπεδο εμβαδού 272,30 τμ., το οποίο βρίσκεται στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού και πολύ κοντά στο σημερινό κέντρο, με εύκολη πρόσβαση.

Το κτίριο θα αποτελείται από υπόγειο και 2 ορόφους. Στο υπόγειο προβλέπεται η στέγαση χώρων βοηθητικής χρήσης, στο ισόγειο θα υπάρχει η κύρια είσοδος και χώροι που προσελκύουν το κοινό (ΚΑΠΗ, ιατρείο, καφενείο, wc, κ.τ.λ.), ενώ στον Α` όροφο προβλέπονται χώροι με χρήση γραφείων.
Το πολιτιστικό κέντρο αναμένεται να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή και να προσφέρει ένα σύγχρονο και καλαίσθητο χώρο έκφρασης των πολιτιστικών ανησυχιών των δημοτών – και όχι μόνο, ενώ παράλληλα ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 24 μήνες, ο προϋπολογισμός του είναι 1,372 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Είχε δε ξεκινήσει την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο και η νυν δημοτική αρχή κατάφερε να επισπεύσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες δημοπράτησης και ανάθεσής του.

 

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, τονίζει το γεγονός ότι η δημοτική αρχή θα παρακολουθεί στενά όλα τα στάδια των εργασιών, έτσι ώστε το πολιτιστικό κέντρο να παραδοθεί σε χρήση το συντομότερο δυνατόν.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Μ. Σαμόλης και Χ. Κουτσογιάννης, ο αντιπρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Αρ. Σαλούστρος, η πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Γαζίου Β. Απλαδά και η μηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Φ. Σπανάκη.

Τελευταία τροποποίηση:

Top