Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Εντάχτηκε η 3η φάση των έργων ανάπλασης της παλιάς αγοράς του Κρουσώνα

Δευτέρα, 20/02/2012

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012
Εντάχτηκε προς χρηματοδότηση η 3η φάση του έργου μελέτης ανάπλασης της παλιάς αγοράς του Κρουσώνα, από το παλιό δημοτικό σχολείο μέχρι τον κεντρικό δρόμο στην είσοδο του οικισμού, προϋπολογισμού 1.000.000,00 €, στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2011 – 2013.
Οι εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνουν καθαιρέσεις των υφιστάμενων πεζοδρομίων, εκ νέου πεζοδρόμηση και πλακόστρωση όλης της περιοχής, εργασίες υποδομής για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων με σωλήνες και σχάρες, ηλεκτρολογική εγκατάσταση για την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με ιστούς, κλπ. Μέσα από τα έργα ανάπλασης, θα αναδειχτούν τα γύρω σοκάκια, ενώ το σύνολο των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής θα ενισχύσει τη γραφικότητα των στοιχείων του οικισμού.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την όψη των κεντρικών σημείων του Κρουσώνα, να αναβαθμίσει τόσο αισθητικά, όσο και περιβαλλοντικά, τον οικισμό και να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, συγχαίρει την τεχνική υπηρεσία του δήμου για την ταχύτητα και την αρτιότητα της μελέτης της και τονίζει: «Οι εργασίες αναπλάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στους οικισμούς του Μαλεβιζίου, αλλά και η ανάδειξή τους ως παραδοσιακών, αποσκοπούν στην ανάπτυξη του δήμου μας. Έχουμε βάλει γερές βάσεις και συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για την ανάπτυξη του Μαλεβιζίου και των κατοίκων του».

Τελευταία τροποποίηση:

Top