Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Η κτηνοτροφία στο επίκεντρο

Τετάρτη, 28/12/2011

Ημερομηνία: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011
Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου.
Υπό την προεδρεία του δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη και με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Χ. Κουτσογιάννη, Μ. Σαμόλη, Π. Περάκη, δημοτικών συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου και φυσικά κτηνοτρόφων του Μαλεβιζίου, συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Το θέμα της έλλειψης σφαγείων στο Μαλεβίζι, το πρόβλημα της έλλειψης ηλεκτροδότησης των ποιμνιοστασίων (για το οποίο ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης δεσμεύτηκε να το θέσει άμεσα στη Δ.Ε.Η.), θέματα αστυνόμευσης για την καταπολέμηση φαινομένων ζωοκλοπής, η ίδρυση ειδικού γραφείου στήριξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο δήμο (με σκοπό την ενημέρωση για θέματα εκσυγχρονισμού, προγραμμάτων, κλπ) και η δυνατότητα πρόσληψης από το δήμο ενός κτηνιάτρου, ήταν μερικά από τα ζητήματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες.

Δημοτική αρχή και κτηνοτρόφοι αντάλλαξαν προτάσεις και συζήτησαν πιθανές λύσεις των προβλημάτων του κλάδου της κτηνοτροφίας.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής να στηρίξει τον κλάδο και να υπάρξει συνεχής και στενή συνεργασία για όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Παράλληλα ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να συμπαρασταθούν στην αναπτυξιακή προσπάθεια του δήμου και να αποτελέσουν κι αυτοί μοχλό ανάπτυξης, ενώ τους ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 100 χιλ. στρέμματα δημοτικής γης θα μισθωθούν στους πραγματικούς κτηνοτρόφους κάτω από ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Εξήρε τέλος το γεγονός ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Μαλεβιζιώτες κτηνοτρόφοι είναι μακριά από παραβατικές συμπεριφορές και υποστηρίζουν έμπρακτα τους κανόνες αρμονικής συμβίωσης με τους κατοίκους των οικισμών του δήμου.

Τελευταία τροποποίηση:

Top