Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Συζητήθηκε το πρόβλημα των αυθαίρετων κτισμάτων του Γαζίου

Τρίτη, 23/08/2011

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου, ευρεία σύσκεψη για το θέμα του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα κτίσματα.
Στην σύσκεψη έχουν παρευρέθησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευρ. Κουκιαδάκης, οι βουλευτές Μ. Σκραφνάκη και Μ. Κεφαλογιάννης, ο περ. σύμβουλος και Γ. Αλεξάκης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου, μέλη του τοπικού συμβουλίου Γαζίου, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου οικιστών Γαζίου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα και ειδικότερα, η εφαρμογή του στην περιοχή του Γαζίου, την περιοχή με την μεγαλύτερη αναλογία αυθαίρετων κατασκευών έναντι των νόμιμων σε εθνικό επίπεδο.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης εξέθεσε τις θέσεις που κατά συντριπτική πλειοψηφία (24 ψήφοι υπέρ και 1 κατά) είχε υιοθετήσει το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου και ειδικότερα:

1. Ο χρόνος τακτοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων για όλες τις περιπτώσεις να είναι 40 χρόνια (εντός και εκτός σχεδίου)
2. Το πρόστιμο να μην υπερβαίνει το ύψος της οικοδομικής άδειας, με δυνατότητα μείωσης βάση κοινωνικών και πολεοδομικών κριτηρίων.
3. Να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα των εξ αδιαιρέτων ιδιοκτησιών και της μεταβίβασης αυτών.
4. Με την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου ο ιδιοκτήτης της αυθαίρετης κατασκευής να μπορεί με άδεια να προβεί σε στατική ενίσχυση του κτιρίου εφόσον απαιτείται.
5. Όλα τα έσοδα από τα πρόστιμα να αποδοθούν στο πράσινο ταμείο και από κει να επιστραφούν στους Δήμους για τις περιοχές αυθαιρέτων που εισπράχτηκαν ανταποδοτικά.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση, όπου όλοι οι φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους, αλλά και την αγωνία τους στο να βρεθεί επιτέλους κάποια λύση από την πολιτεία, έτσι ώστε να τακτοποιηθεί οριστικά το πρόβλημα που βιώνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.

 

 

Τελευταία τροποποίηση:

Top