Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ViVi ΣΤΟΝ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Τρίτη, 09/08/2011

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

 

Ο δήμος Μαλεβιζίου και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ. στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων παρουσιάζει στον Κρουσώνα μετά την λαμπρή επιτυχία που γνώρισε στο «Festival d’Avignon OFF», την θεατρική παράσταση << ΑΛΚΗΣΤΙΣ>> του Ευριπίδου » σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη την Πέμπτη 11 Αυγούστου, πλατεία Αγ. Τριάδας, ώρα 9.00μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η Άλκηστις του Ευριπίδη είναι ένα ρομαντικό δράμα και έχει θέμα την αυταπάρνηση. Η γυναίκα Άλκηστη προβάλει την αυταπάρνηση ως μέγιστη αξία στην καταβολή του εγωισμού.

Θυσιάζεται για τον άντρα της, προκειμένου να διασωθεί η αυτοκρατορία, και με αυτόν τον τρόπο, προστατεύει τα παιδιά της, διότι πιστεύει ότι αν εκείνη πεθάνει στην θέση του συζύγου της, εκείνα θα έχουν εξασφαλίσει την ζωή τους έχοντας στήριγμα τον πατέρα.

Η παράσταση στην επίσημη πρεμιέρα της, εξέπληξε το θεατρόφιλο κοινό της Γαλλίας με τα άψογα ελληνικά -σε γαλλικούς υπότιτλους- την υποκριτική τέχνη, τα κοστούμια, την χοροκίνηση, τα σύμβολα που επικαιροποιούν καίριες στιγμές από την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού, από την αρχαιότητα ως το Βυζάντιο και την Αναγέννηση σ’ ένα μεταμοντέρνο ύφος με κλασική όμως βάση.

 

Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Κοστούμια:ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΙΣ
Σκηνικά: ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
Μουσική:ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Χορογραφία:ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΡΑΜΗ
Κατασκευή Κοστουμιών: ΚΟΝΗ ΠΑΝΤΑΛΟΥ
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Απόλλων: Στάθης Γκάτσης
Θάνατος: Θανάσης Μεγαλόπουλος
Θεράπαινα: Θωμάς Γκαγκάς
Άλκηστη: Ειρήνη Κουτρουμάνου
Άδμητος: Τιμόθεος Μπαρνιαδάκης
Ηρακλής: Στάθης Γκάτσης
Φέρης: Θωμάς Γκαγκάς
Χορός: Όλοι οι ηθοποιοί

 

Τελευταία τροποποίηση:

Top