Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Καταγραφή ζημιών από τον περονόσπορο

Δευτέρα, 08/08/2011

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

 

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, γνωστοποιεί την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συμβάλει στην καταγραφή των ζημιών με τους τέσσερις γεωπόνους που διαθέτει ο δήμος Μαλεβιζίου.
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Κ. Μαμουλάκης αναφέρει:
«Ο Δήμος Μαλεβιζίου χαρακτηρίζεται ως κατεξοχήν αμπελουργικός Δήμος του Ν. Ηρακλείου και η τοπική οικονομία βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην αμπελουργία. Τη φετινή χρονιά

λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, ο αμπελουργικός τομέας έχει υποστεί ποσοτική και ποιοτική ζημία σε ποσοστό σχεδόν 100% από τον περονόσπορο, παρά την προσπάθεια των παραγωγών να προστατεύσουν τα αμπέλια τους με κάθε μέσο. Προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία σύστασης επιτροπής που θα προσδιορίσει την ακριβή έκταση της ζημιάς από τον περονόσπορο και να συμβάλλει στην καταγραφή της σε κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα ο Δήμος μας είναι διατεθειμένος να συντρέξει την προσπάθεια και να συμβάλλει με το προσωπικό του (4 γεωπόνους) στην άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατόν η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.»

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ζητήσει να μεριμνήσει έτσι ώστε κατ’ εξαίρεση να δοθούν οριζόντιες αποζημιώσεις, λόγω ανέφικτης φυτοπροστασίας.

 

Σχετικά Αρχεία

Επιστολή Δημάρχου

Τελευταία τροποποίηση:

Top