Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Τμηματική Κατασκευή Συλλεκτήρων Σ7 & Σ8 και Υδραυλικής Μελέτης Οδού Ελευθερίου Βενιζέλου από ΧΘ 0+00 ΩΣ 0+920

Περιγραφή

Το τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου που θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση έχει μήκος 920 μ. η αρχή του οποίου τοποθετείται στην περιοχή της διασταύρωσης με την οδό Α. Παπανδρέου στην Αμμουδάρα αμέσως μετά το όριο του Δήμου Μαλεβιζίου με το τέλος της να τοποθετείται πριν την οδό Ηφαίστου.
Επειδή την τελευταία δεκαετία υπήρξε έντονη αστικοποίηση της περιοχής δημιουργήθηκε η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των χαρακτηριστικών της οδού και της δημιουργίας άνετων και ασφαλών επιφανειών κίνησης για τους ευάλωτους χρήστες της οδού (πεζοί, ποδηλάτες) με τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό (ιστοί φωτισμού, παγκάκια, ποδηλατοστάτες, καλάθια απορριμάτων, κλπ.).

Αναλυτική Περιγραφή

Το έργο αφορά την τμηματική κατασκευή του συλλεκτήρα Σ7 και Σ8 της "Αντιπλημμυρικής προστασίας ευρύτερης περιοχής Γαζίου" η οποία εγκρίθηκε με τη με αριθμ. 499/2012 Απόφαση Δ.Σ. Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα κατά τα τμήματά τους που βρίσκονται στο "σώμα" της οδού Ελ.Βενιζέλου.

Αντίστοιχα προβλέπεται να κατασκευαστούν και τα υδραυλικά έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων της οδού Ελ.Βενιζέλου όπως αυτά περιγράφονται στην αντίστοιχη οριστική υδραυλική μελέτη της οδού η οποία εγκρίθηκε με τη με αριθμ. πρωτ, 32271/07-02-2022 Απόφαση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα από τη χθ 0+00 ως τη χθ 0+920. Ταυτόχρονα προβλέπεται και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜ για τη συγκεκριμένη χιλιομετρική απόσταση και κατά την όδευση του Σ7 μέχρι την εκβολή του στη θάλασσα καθώς και όλες οι καθαιρέσεις, αποκαταστάσεις, επιχώσεις, ασφαλτοστρώσεις και τοποθέτηση πρόχυτων κρασπέδων όπως αυτές οι εργασίες προβλέπονται στη μελέτη οδοποιίας της οδού Ελ. Βενιζέλου, η οποία εγκρίθηκε με τη με αριθμ..πρωτ. .136287/21-04-2021 Απόφαση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και κατά την όδευση του Σ7 από την Ελ.Βενιζέλου μέχρι την εκβολή του στη θάλασσα. Σε αυτήν την εργολαβία δεν έχουν συμπεριληφθεί οι διάφορες επιστρώσεις της μελέτης οδοποιίας, ούτε το σκυρόδεμα βάσης και επίστρωσης (έγχρωμο) των πεζοδρομίων, ενώ όσο αφορά τον ηλεκτροφωτισμό της οδού, στο παρόν έργο περιλαμβάνεται μόνο η υποδομή των ΗΜ εγκαταστάσεων. Η Ελευθερίου Βενιζέλου βρίσκεται εντός σχεδίου Αγ.Μαρίνας η οποία διαθέτει κυρωμένη πράξη εφαρμογής σύμφωνα την 1/2017 (ΑΡΙΘΜ.ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΝ Α/Α 364508 ΣΤΟΝ ΤΟΜΟ 5428 ΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ -ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -ΑΔΑ: 640Ε7ΛΚ-ΧΨ3).
Οι συλλεκτήρες έχουν αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά σύμφωνα με την με αριθμ. πρωτ. 639/3-4-2012 Απόφαση της Α.Δ.Κ. και η μελέτη της οδού Ελ. Βενιζέλου σύμφωνα με τη με αριθμ.πρωτ. 1841/04-11-2014 (ΑΔΑ: ΩΟ6Σ0ΡΙΘ-ΤΙΨ) ΑΕΠΟ ΚΡΗΤΗΣ, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν. Η εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων κατά την κατασκευή του έργου και αργότερα κατά τη λειτουργία του είναι επιτακτική.

Top