Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Πύργου Καλλεργών στη Ροδιά

Περιγραφή

Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του Πύργου Καλλεργών στη Ροδιά.

Μεταξύ Δήμου Μαλεβιζίου, υπουργείου Πολιτισμού και Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης του Πύργου Καλλεργών, στο πλαίσιο μελέτης που θα εκπονηθεί σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Αναλυτική Περιγραφή

Αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και συνεργασίας με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Με πόρους του ΟΦΥΠΕΚΑ και την τεχνική επάρκεια του Δήμου, αναδεικνύεται ένα ενετικό μνημείο, πραγματικό στολίδι για το Μαλεβίζι. Ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού που θα «αναγεννηθεί» με σεβασμό, φιλοξενώντας δράσεις πολιτισμού, αλλά και την έδρα του Οργανισμού Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης.

Η Προγραμματική Σύμβαση προβλέπει τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη του σημαντικότερου ίσως μνημείου της Ενετικής Περιόδου στο Μαλεβίζι του Πύργου των Καλλεργών στη Ροδιά καθώς και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, στον Πύργο των Καλλεργών θα μπορούν να φιλοξενηθούν δράσεις πολιτισμού και ο χώρος θα είναι επισκέψιμος. Επίσης θα στεγαστεί εκεί η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Κρήτης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.). Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Μαλεβιζίου, καθώς θα αποτελεί έδρα του φορέα Προστασίας Περιβάλλοντος για την Ανατολική Κρήτη.

 

Συλλογή Media

Top