Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Έκδοση βιβλίου «Τοπωνυμικό Κρουσώνα Μαλεβιζίου»

Περιγραφή

Ένα κομμάτι της ιστορίας του Κρουσώνα έρχεται να αναδείξει το βιβλίο «Τοπωνυμικό Κρουσώνα Μαλεβιζίου» που εκδόθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο φιλόλογος – λαογράφος δρ. Ανδρέας Λενακάκης ολοκλήρωσε ένα σπουδαίο σύγγραμμα με αρκετά ιστορικά στοιχεία για την περιοχή, το «Τοπωνυμικό Κρουσώνα Μαλεβιζίου».

 

 

Αναλυτική Περιγραφή

Ο συγγραφέας Ανδρέας Λενακάκης, κατάφερε μετά από έρευνα των διάσπαρτων πηγών και συνεντεύξεις στο πεδίο, με ανθρώπους ζωντανούς μάρτυρες του θησαυρού της ιστορίας του τόπου, κατάφερε να συλλέξει 912 τοπωνύμια και να παρουσιάσει την προέλευση, τη σημασία τους καθώς και σε πολλά από αυτά το ιστορικό τους αποτύπωμα στα βάθη των αιώνων, παραδίδοντας ένα πολύτιμο έργο στην τοπική κοινωνία που αποτελεί παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.

Ο Κρουσώνας διαθέτει μεγάλο αριθμό τοπωνυμίων (κατά τον συγγραφέα του βιβλίου, σε σύγκριση με άλλα χωριά τον μεγαλύτερο αριθμό). Μερικά από αυτά τα τοπωνύμια υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Την παρουσίαση του βιβλίου, στην αίθουσα της Ενορίας Αγίας Τριάδας στον Κρουσώνα, έκαναν ο δρ. Αντώνης Βασιλάκης, αρχαιολόγος, επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων, και η δρ. Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγος, συγγραφέας. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και Γρηγόρης Περυσινάκης η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη – Πιτσικάκη, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς κ.α.

Συλλογή Media

Top