Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Παρακολούθηση της Ποιότητας Πόσιμου Νερού και Λυμάτων της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου

Περιγραφή

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάθεση εργασιών για την εκτέλεση δειγματοληψιών και χημικών – μικροβιολογικών αναλύσεων νερού και λυμάτων της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου. Η εργασία αφορά την παροχή υπηρεσιών για τη διενέργεια δειγματοληψιών σε καθορισμένα σημεία του δικτύου ύδρευσης, των γεωτρήσεων και των πηγών του Δήμου Μαλεβιζίου, την παρακολούθηση της ποιότητας των λυμάτων του Δήμου μας, τη συντήρηση και μεταφορά τους στο εργαστήριο και τις χημικές-μικροβιολογικές αναλύσεις.

Αναλυτική Περιγραφή

Η ΔΕΥΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ως υπόχρεος παροχής υγιεινού και καθαρού νερού στο δίκτυο ύδρευσης καθώς και για την ορθή λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων, καταρτίζει κάθε έτος πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών (πόσιμο, υγρά απόβλητα) με σκοπό αφενός τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και αφετέρου την προστασία του περιβάλλοντος.

Με την παρούσα προβλέπεται η ανάθεση της λήψης δειγμάτων και της εκτέλεσης των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων σε πόσιμο νερό και υγρά απόβλητα.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού, περιλαμβάνει τακτική λήψη δειγμάτων νερού από διάφορα σημεία του δικτύου όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Μαλεβιζίου και διενέργεια εργαστηριακών αναλύσεων (μικροβιολογικές και χημικές) επί των δειγμάτων αυτών, με σκοπό την έκδοση πορισμάτων και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων αντιμετώπισης.

Top