Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Συστήματα Διαβαθμισμένης Συμπίεσης για την Αναβάθμιση Κοινόχρηστων Χώρων

Περιγραφή

Το έργο  αφορά την προμήθεια τριών (3) συστημάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης. Η αρμόδια υπηρεσία αναζητώντας τεχνικές λύσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης των παραγομένων οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών σε σημεία που απαιτούν αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους, κατέληξε στην εφαρμογή συστήματος κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης.

Αναλυτική Περιγραφή

Τα συστήματα αυτά θα εξυπηρετούν τις ανάγκες αποθήκευσης σε ορισμένα σημεία του Δήμου όπου υπάρχουν συστάδες με μεγάλο αριθμό κάδων που παρουσιάζουν μεγάλο όγκο και εκτεταμένη κατάληψη του οδοστρώματος. Επίσης, οι υφιστάμενοι κάδοι δημιουργούν σοβαρό αντιαισθητικό πρόβλημα λόγω του ότι υπερχειλίζουν τακτικά με απορρίμματα και δημιουργούνται προβλήματα δυσάρεστων οσμών, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις για την εμπορική δραστηριότητα στα κεντρικά σημεία.

Με το σύστημα της κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης αποφεύγεται η όχληση από οσμές και εικόνες ξεχειλισμένων κάδων και δημιουργούνται διακριτικά σημεία συλλογής απορριμμάτων χωρίς οσμές, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων.

Τα συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης θα συμβάλλουν στη γενική αναβάθμιση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου στα σημεία εγκατάστασης. Επίσης, παράλληλα θα επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθόσον ένα σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων χάρη στο σύστημα συμπίεσης, άρα το αποτέλεσμα θα είναι και η μικρότερη δυνατή κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η αποτροπή της έκθεσης των απορριμμάτων στην κοινή θέα και η ασφαλής αποθήκευσή τους χωρίς προβλήματα οσμών.

Πρόκειται για βυθιζόμενους ανοξείδωτους κάδους με καπάκια που λειτουργούν με αυτόματο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα, έτσι ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν με πλήρη ασφάλεια για τους πολίτες. Με το πάτημα του επιδαπέδιου μπουτόν, ο πολίτης ενημερώνεται φωνητικά για το είδος των απορριμμάτων που δέχεται ο κάθε κάδος με ηχογραφημένα μηνύματα και οδηγίες σε δύο γλώσσες. Στον κυκλικό δέκτη τοποθετούνται τα σύμμεικτα απορρίμματα και στον παραλληλόγραμμο δέκτη τα ανακυκλώσιμα.

Τα συστήματα φέρουν πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και μεταλλικό προστατευτικό περίβλημα, εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία αυτοματισμού, έτσι ώστε να είναι εύχρηστα και ασφαλή στους πολίτες και στα συνεργεία καθαρισμού. Κάθε σύστημα περιλαμβάνει δυο υδραυλικές πρέσες αυτόματης ενέργειας που συσφίγγουν και πιέζουν τα απορρίμματα μέσα σε κάδους των 1100lit. Εφόσον ο κάδος γεμίσει τα στόμια ρίψης δεν επιτρέπουν στους χρηστές να συνεχίσουν τη ρίψη των απορριμμάτων και τους ενημερώνουν σε δυο γλώσσες ότι ο κάδος είναι πλέον γεμάτος .

Top