Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Προμήθεια και Εγκατάσταση Φίλτρων Στερεών/Κόσκινων

Περιγραφή

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο (2) φίλτρων στερεών/κόσκινων στο Αντλιοστάσιο λυμάτων της Δ.Κ. Φόδελε. Η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου διαθέτει στην Δ.Κ. Φόδελε ένα αντλιοστάσιο λυμάτων, στο οποίο συγκεντρώνονται τα λύματα του οικισμού και αποστέλλονται με αντλίες στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της περιοχής.

Αναλυτική Περιγραφή

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο (2) φίλτρων στερεών/κόσκινων στο Αντλιοστάσιο λυμάτων της Δ.Κ. Φόδελε. Ο χώρος της δεξαμενής του αντλιοστασίου αποτελείται από δύο διαμερίσματα.
Το πρώτο διαμέρισμα, στο οποίο συλλέγονται αρχικά τα λύματα από το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού, λειτουργεί ως σηπτική δεξαμενή. Στο διαμέρισμα αυτό έχουν τοποθετηθεί δύο (2) φίλτρα στερεών/κόσκινων (φίλτρα εκροής) διαμέσου των οποίων οδηγούνται τα λύματα στο δεύτερο διαμέρισμα, όπου είναι τοποθετημένες δύο αντλίες, οι οποίες στέλνουν τα λύματα στην ΕΕΛ.

Τα φίλτρα αυτά βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα της εκροής της σηπτικής δεξαμενής του αντλιοστασίου, παρεμποδίζοντας την είσοδο των μεγάλων στερεών στο διαμέρισμα που βρίσκονται οι αντλίες. (μειώνουν τα αιωρούμενα στερεά που δεν καθιζάνουν σε ποσοστό 67% περίπου). Έτσι, η συνολική απομάκρυνση των στερεών από σηπτικές δεξαμενές εφοδιασμένες με φίλτρα εκροής ξεπερνά το 95%. Η εκροή από τη ζώνη του σχετικά καθαρού υγρού της σηπτικής δεξαμενής, ανάμεσα από τη ζώνη των επιπλεόντων και της λάσπης, εισέρχεται οριζόντια στο κέλυφος του φίλτρου — κόσκινου διαμέσου οπών διαμέτρου 25 mm ή ανοιγμάτων στο κάτω μέρος και σε ύψος κατάλληλο.

Στη συνέχεια, διέρχεται μέσα από παράλληλα διάτρητα σωληνωτά κόσκινα (σίτες) κατασκευασμένα από κατάλληλο λιπόφοβο πλαστικό. Σωματίδια μεγαλύτερα από 3.175 mm συγκρατούνται στο εσωτερικό του φίλτρου, όπου λαμβάνει χώρα περαιτέρω αποσύνθεση της οργανικής ύλης. Τα φίλτρα αυτά είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του αντλιοστασίου, καθώς χωρίς αυτά (ή σε περίπτωση που είναι λειτουργικά) εισρέουν στερεά και λίπη στο διαμέρισμα των αντλιών, τα οποία οδηγούν σε φράξιμο των αντλιών με πιθανή καταστροφή.

Top