Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Ανακαίνιση του Εκθετήριου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου

Περιγραφή

Το εκθετήριο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στο Φόδελε βρίσκεται 200 μέτρα περίπου από τον οικισμό και κοντά στη βυζαντινή εκκλησία της Θεοτόκου. Στην ανακαίνηση προβλέπεται μία σειρά εργασιών που αφορούν την άφιξη –στάθμευση των αυτοκινήτων, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου , διαμόρφωση του υφιστάμενου κτιρίου –κυλικείου και W.C.

Αναλυτική Περιγραφή

Στο έργο προβλέπονται σημαντικές εργασίες που αφορούν:

1. Τον χώρο άφιξης απέναντι από την εκκλησία της Θεοτόκου που λειτουργεί και ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων. Ο χώρος αυτός προτείνεται να διαμορφωθεί με τρόπο, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση και η στάση των επισκεπτών. Πάνω στην εμπρόσθια όψη της τσιμεντένιας στήλης θα υπάρχει γραπτή σήμανση με το όνομα του εκθεσιακού χώρου.

2. Στο μέσο της διαδρομής περίπου προς το κυρίως κτίριο θα υπάρξει σύνδεση της ράμπας ανόδου με το πρώτο και το δεύτερο πλάτωμα που βρίσκονται μπροστά στο κτίριο των W.C.

3. Για το κτίριο των W.C. προτείνεται η διαμόρφωση πλατώματος στο πίσω μέρος του κτιρίου, από όπου θα πραγματοποιείται ανεξάρτητα η είσοδος των επισκεπτών στα W.C.με τον τρόπο αυτό οι δύο λειτουργίες ανεξαρτητοποιούνται περισσότερο και οι κινήσεις των επισκεπτών οργανώνονται καλύτερα.

4. Στα ψηλότερα πλατώματα του αύλειου χώρου τα οποία είναι φυσικά διαμορφωμένα με χώμα και φύτευση προτείνεται μία σειρά εργασιών και ήπιων κατασκευών, όπως η διαμόρφωση της πεζούλας σε καθιστικό πάνω από τον διάδρομο άφιξης, καθώς και η κατασκευή κτιστού λίθινου καθιστικού στην απέναντι πλευρά του ίδιου πλατώματος. Στο ανώτερο επίπεδο προτείνεται η κατασκευή μία λιθόκτιστης κρήνης.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν ορισμένες διαπλατύνεις στους διαδρόμους κίνησης και διαμόρφωση ανοιγμάτων στις ξερολιθιές που ορίζουν τα πλατώματα προκειμένου να διευθετηθεί καλύτερα η κίνηση των ΑΜΕΑ στον υπαίθριο χώρο και να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε πλατώματα που σήμερα δεν μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν. Η κίνηση των ΑΜΕΑ θα πρέπει να γίνεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στους χώρους του κέντρου μουσειακής πληροφόρησης. Σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει ανισοσταθμία μεταξύ τους προβλέπεται η τοποθέτηση ράμπας. Επιπλέον θα αντικατασταθούν όσο ξύλινα κιγκλιδώματα είναι κατεστραμμένα.

Επίσης, θα αντικατασταθούν τα ξύλινα καρφωτά κουφώματα του κτιρίου, τα είδη υγιεινής, καθώς και τα πλακίδια των W.C. Θα γίνουν εκ νέου χρωματισμοί του κτιρίου, τόσο εξωτερικά , όσο και εσωτερικά, καθώς και εργασίες μόνωσης του δώματος, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα υγρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου. Τέλος, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες υδραυλικές – ηλεκτρολογικές εργασίες , τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Συλλογή Media

Top