Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Τοποθέτηση Νέας Μεταλλικής Δεξαμενής για την Ορθότερη Υδροδότηση της Τ.Κ. Γωνιών

Περιγραφή

Το έργο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής δεξαμενής στον οικισμό Γωνιών της Δ.Ε. Τυλίσου για τις ανάγκες ορθότερης διαχείρισης και λειτουργίας του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης, καθώς επίσης τη διαμόρφωση και περίφραξη του χώρου τοποθέτησης της.

Αναλυτική Περιγραφή

Οριστική λύση στα προβλήματα ύδρευσης των Γωνιών δίδεται με το έργο που προβλέπει την αντικατάσταση του δικτύου από την περιοχή Άγιος Αντώνιος και την τοποθέτηση νέας δεξαμενής υδρευσης για την κάλυψη των αναγκων του οικισμού.

Με το νέο δίκτυο 1500 μέτρων αντικαθίσταται το παλαιό που ήταν με σιδερένιες σωλήνες και εξυπηρετούσε το χωριό για περισσότερα από 30 χρόνια.

Παράλληλα στο αντλιοστάσιο στην περιοχή Άγιος Αντώνιος γίνεται αντικατάσταση αντλητικών μηχανημάτων και τοποθετήται μία νέα δεξαμενή νερού 100 κυβικών μέτρων που θα συμβάλει σημαντικά ώστε να μην υπάρξουν διακοπές νερού στις Γωνιές.

Η υδροδότηση του οικισμού των Γωνιών πραγματοποιείται μέσω των δεξαμενών ύδρευσης της ΔΕΥΑΜ στην περιοχή του Αλίσφακα και του Ανεμόμυλου. Επιπλέον, η δεξαμενή του Αλίσφακα τροφοδοτείται από τη γεώτρηση του Αηδονοχωρίου και υδροδοτεί όλους τους γύρω οικισμούς. Σε περίπτωση που προκληθεί κάποια βλάβη στο αντλιοστάσιο ύδρευσης που τροφοδοτεί την Δεξαμενή του Αλίσφακα ή σε περίπτωση βλάβης στο δίκτυο μεταφοράς νερού προκαλείται διακοπή της υδροδότησης του οικισμού των Γωνιών για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση των γύρω οικισμών.

Με την προσθήκη της δεξαμενής αυτής στο δίκτυο ύδρευσης, θα υπάρχει εφεδρεία νερού για την υδροδότηση του οικισμού των Γωνιών σε περίπτωση βλάβης, καθώς και ομαλότερη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.

Συλλογή Media

Top