Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Εσπερίδα για την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση γυναίκας και παιδιού τη Δευτέρα στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Ημέρα / Ώρα
12/12/2022
19:00 - 22:00

Το ευαίσθητο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης γυναικών και παιδιών, που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία,  θα βρεθεί στο επίκεντρο της εσπερίδας που οργανώνει ο Δήμος Μαλεβιζίου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου.

Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας αλλά και στην Κρήτη τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών και παιδιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Κοινωνικοί επιστήμονες του Δήμου Μαλεβιζίου και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων θα αναφερθούν στο πρόβλημα, τις κοινωνικοψυχολογικές του προεκτάσεις αλλά και πως μία γυναίκα μπορεί να ξεφύγει από κακοποιητικές σχέσεις.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου στο Γάζι τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 19.00 ενώ το συντονισμό της δράσης έχει η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής Νίκη Ζερβού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

-Τερζίδου  Μαρία: Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος  Κοινωνικής Προστασίας ,Παιδείας, Πολιτισμού Δήμου Μαλεβιζίου: «Ο Ρόλος των Κοινωνικών Υπηρεσιών της κακοποίησης Γυναικών  και Παιδιών».

-Κουσμίδου Κατερίνα:  Ψυχολόγος  στο Αυτοτελές  Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού: «Ο Ρόλος του Ψυχολόγου στη αποκατάσταση της ψυχικής υγείας μετά από την κακοποίηση».

-Αγγουρίδη Αμαλία: Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου/Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.): «Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μαλεβιζίου: Συνεργασία Ειδικοτήτων και Φορέων για την Αντιμετώπιση της Κακοποίησης».

-Γερακάκη Ελένη: Κοινωνική Επιστήμονας-Ειδικός Ψυχικής Υγείας: «Στη Βία…Η Σιωπή ΔΕΝ Είναι Χρυσός: Δεδομένα, Προκλήσεις, Ιδιαιτερότητες – Τρόπος Ανταπόκρισης στο φαινόμενο της έμφυλης βίας και της κακοποίησης σε γυναίκες θύματα βίας & τα παιδιά τους».

Δεν υπάρχει Χάρτης
Print
Top