Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ανακοίνωση για τη σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου επτά ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου δύο μηνών

Δευτέρα, 14/10/2024

ΓΑΖΙ, 14/10/2024
Αριθμ. Πρωτ.:2969

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ επτά ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου δύο  μηνών

 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

 Έχοντας υπόψη:

  • Τις διατάξεις του Ν. 4765/21 (ΦΕΚ 6 Α/15-1-2021): Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις.
  •  Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. γ του Ν. 3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού και των πάσης φύσεως επιχειρήσεών τους»
  • Τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/2007 (Κώδικας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων) σύμφωνα με το οποίο 2.Επιτρέπεται η πρόσληψη υπαλλήλου αντίστοιχης ειδικότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών που εμφανίζονται σε περίπτωση απουσίας τακτικού, μοναδικού στον κλάδο υπαλλήλου, λόγω κυήσεως, τοκετού και μητρότητας, αργίας ή διαθεσιμότητας και για το χρονικό διάστημα διάρκειας του κωλύματος…
  • Τις διατάξεις του άρθρου 54 του ν. 4662/20 Λοιπά θέματα , σύμφωνα με το οποίο : «Για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, στις κατ’ εξαίρεση της περ. ιε΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 (Α΄ 234) προβλεπόμενες περιπτώσεις πρόσληψης, συμπεριλαμβάνεται και η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ειδικότητας χειριστών μηχανημάτων έργου διάρκειας σύμβασης που δεν υπερβαίνει τους τέσσερις (4) μήνες σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού…» .

Ο υπολογισμός του δωδεκαμήνου γίνεται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 38 του Ν.4765/21. (περίπτ.ιε’ παρ.2 άρθρο 2 Ν.4765/21)

  • Τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ο.Ε.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., στις οποίες προβλέπονται δώδεκα (20) θέσεις προσωπικού, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου
  •  Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού δεν υπάγεται στη διαδικασία έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ 280 Α΄) όπως ισχύει.
  • Η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου έχει την υποχρέωση να  αποστέλλει τον πίνακα των προσληπτέων στο Α.Σ.Ε.Π., καθώς και όλους τους πίνακες προσληπτέων κάθε έτους, το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Το Α.Σ.Ε.Π. διενεργεί έλεγχο για τη συνδρομή των όρων πρόσληψης της παρούσας περίπτωσης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι απασχολείται ή απασχολήθηκε προσωπικό κατά παράβαση των πιο πάνω διατάξεων, εφαρμόζεται η παρ. 8 του άρθρου 51 του Ν.4765/21. (περίπτ.ιε’ παρ.2 άρθρο 2 Ν.4765/21)

Με τις παραπάνω διατάξεις παρέχεται η δυνατότητα στους Ο.Τ.Α. και εν ελλείψει ειδικότερης ρύθμισης  και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης ( άρθρα 7 του ν.1069/1980 και 258 παρ.1 ν.3463/2006, Ελ.Συν. πράξ. VII Tμ. 128/2012) να προσλαμβάνουν, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων,  προσωπικό με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή προσκαίρων αναγκών τους. Ως ειδικότερη δε περίπτωση πρόσκαιρης ανάγκης προβλέπεται στην παρ. 2 του ως άνω άρθρου 206, η απουσία τακτικού υπαλλήλου του οικείου Ο.Τ.Α. λόγω κυήσεως, τοκετού και μητρότητας, αργίας ή διαθεσιμότητας, ο οποίος δεν μπορεί να αναπληρωθεί για το διάστημα της απουσίας του από άλλο τακτικό υπάλληλο, λόγω του ότι τυγχάνει ο μοναδικός στο κλάδο του υπάλληλος της υπηρεσίας. Όπως δε έχει κριθεί (βλ. Ελ.Συν.  πράξεις Ι Τμ. 135, 39/2010), στις περιπτώσεις για τις οποίες δικαιολογείται η ως άνω πρόσληψη προσωπικού περιλαμβάνεται και η περίπτωση απουσίας του υπαλλήλου που απορρέουν από ειδικότερες διατάξεις. Περαιτέρω, ενόψει του επείγοντος χαρακτήρα των αναγκών αυτών και της περιορισμένης χρονικής διάρκειας των συμβάσεων, οι οποίες καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο το διάστημα κατά το οποίο αυτές ανέκυψαν, επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση του κανόνα που τίθεται από τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 103 του Συντάγματος, να διενεργείται η πρόσληψη του προσωπικού αυτού χωρίς την τήρηση της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, δηλαδή χωρίς διαγωνισμό και συνεπώς, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης με αναφορά σε γενικά ή ειδικά προσόντα των ενδιαφερομένων (πρβλ. ΚΠΕΔ Ι Τμ. 86/2013). Ελ.Συν.Κλιμ.Τμ.1 Πράξη 20/2019

Στην προκείμενη περίπτωση η πρόσληψη του έκτακτου αυτού προσωπικού κρίνετε αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Μ δεδομένης της απουσίας τριών εργαζομένων τακτικού προσωπικού, ειδικότητας ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργου, μοναδικών στον κλάδο, λόγω ειδικής άδειας σύμφωνα με τις υπ αρ. πρωτ. 293/2020 και 57/2020 αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου και ειδικότητας ΔΕ Υδραυλικών σύμφωνα με την υπ αρ. πρωτ. 50/2024 για το λόγο ότι  η Επιχείρηση  έχει αποδυναμωθεί και δεν μπορεί να ανταποκριθεί για κατεπείγουσες εποχικές και πρόσκαιρες ανάγκες, που προέκυψαν, εν έλλειψη τακτικού προσωπικού της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου. Πιο συγκεκριμένα, οι παρακάτω προσλήψεις θα καλύψουν κατεπείγουσες ανάγκες λόγω εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στις περιοχές Παλιοκάστρου και Ροδιάς για την επισκευή βλαβών που έχουν δημιουργηθεί σε τμήματα του δικτύου ύδρευσης, που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα, τις οποίες κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις.

 

Ανακοινώνει

την πρόσληψη προσωπικού επτά (7) ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου δύο  (2) μηνών, με τις παρακάτω ειδικότητες και τυπικά προσόντα: 

Ειδικότητα Διάρκεια Αριθμός ατόμων Τυπικά προσόντα
ΔΕ –Χειριστών Μηχανημάτων έργου 2 μήνες 2 Απόφοιτος ΔΕ  ή Μέσης Τεχνικής Σχολής

Άδεια Χειριστή Μηχανημάτων Έργου

1ετής προϋπηρεσία στον χειρισμό Μηχανημάτων Εργοταξίου.

 Δ.Ε. Υδραυλικών

 

2 μήνες 2 Απόφοιτος ΔΕ ή ΥΕ ή Μέσης Τεχνικής Σχολής

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Τεχνίτη Υδραυλικού

 

ΥΕ-Εργατών Ύδρευσης/ Αποχέτευσης

Σημείωση o ένας εκ των προσβληθέντων θα απασχοληθεί αποκλειστικά ως εργάτης αποχέτευση

2 μήνες 3 Απόφοιτος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή κατώτερης Τεχνικής Σχολής

A. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ :

  1. Οι υποψήφιοι να έχουν ηλικία 18 έως 70
  2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα, που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
  3. Να μην έχουν κώλυμα, κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα (Καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση).

Για τη συνδρομή των γενικών προσόντων, οι υποψήφιοι υποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση (παρ. 2 άρθρο 169 Ν. 3584/2007), (δηλαδή να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην είναι υπόδικοι για εγκληματική δράση ή να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα) και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων των ανωτέρω θέσεων.

B. ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ:

 Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με τη αίτηση τους θα πρέπει να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά :

  1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  2. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών
  3. Φωτοαντίγραφο Δικαιολογητικών
  4. Υπεύθυνη δήλωση (δίνεται από την Υπηρεσία) στην οποία να δηλώνει ο υποψήφιος αν τους τελευταίους  δώδεκα  (12)  μήνες  από  την  υποβολή  της  αιτήσεώς  του  έχει απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν.2190/1994, με την ιδιότητα του εποχικού εργαζόμενου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, ή όχι, προκειμένου να κριθεί εάν αυτός (υποψήφιος) έχει κώλυμα πρόσληψης ή όχι. Σε περίπτωση που έχει απασχοληθεί να δηλώνει την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκε και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησής του (έναρξη και λήξη).  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Κώλυμα 8μηνης απασχόλησης δεν υπάρχει όταν ο υποψήφιος μέσα σε συνολικό χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, που γίνεται με αφετηρία το τέλος της νέας απασχόλησης, για την οποία ο εργαζόμενος πρόκειται να προσληφθεί και προς τα πίσω, δεν υπερβαίνει τους οκτώ (8) μήνες απασχόλησης (δίνεται από την Υπηρεσία)
  5. Υπεύθυνη δήλωση «περί μη καταδίκης» (δίνεται από την Υπηρεσία)
  6. Επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ
  7. Επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ και αριθμό μητρώου ΙΚΑ (AMA).
  8. Για την απόδειξη του κριτηρίου της ανεργίας απαιτείται αποκλειστικά και μόνο σχετική βεβαίωση ΟΑΕΔ και η ημερομηνία έκδοσής της δεν θα απέχει περισσότερο από πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Γ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Ανάρτηση  της  ανακοίνωσης θα  γίνει στο   Πρόγραμμα Διαύγεια του  Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  στο χώρο ανακοινώσεων του κεντρικού καταστήματος της ΔΕΥΑ  Μαλεβιζίου και του  Δήμου  Μαλεβιζίου (Γάζι) καθώς και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους στο www.deyamalevizi.gr.

Δ. ΤΟΠΟΣ    ΚΑΙ  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική  αίτηση τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ηλεκτρονικά στο Γραφείο Προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. (υπόψιν κ.κ. Μπορμπουδάκη Καλλιόπη) και συγκεκριμένα στο e-mail:deyam@deyamalevizi.gr και από την επόμενη της ημερομηνίας ανάρτησης της σχετικής ανακοίνωσης στην Ιστοσελίδα της Επιχείρησης και στον Πίνακα Ανακοινώσεων αυτής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η σχετική ανακοίνωση καθώς και υπόδειγμα της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης www.deyamalevizi.gr.  Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία δύο (2) εργάσιμων ημερών από την επόμενη της ανάρτησής της στον πίνακα  ανακοινώσεων της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου και  στην  ιστοσελίδα της καθώς και  του  Δήμου Μαλεβιζίου,  δηλαδή  από  15/10/2024 έως 17/10/2024.

Για την συγκεκριμένη  δαπάνη  έχει προβλεφθεί αντίστοιχη πίστωση στους παρακάτω ΚΑ  του εκτελούμενου Προϋπολογισμού  της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., έτους 2024

  • Στον ΚΑ 60-00-00 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 με τίτλο «Αμοιβές προσωπικού» ποσού 650,000,00€
  • Στον Κ.Α 60-03-00 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 με τίτλο «Εργοδοτικές εισφορές προσωπικού» ποσό 156.000,00 € για την κάλυψη της δαπάνης εργοδοτικών εισφορών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ

ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σχετικά αρχεία

# Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος Αρχείου
1 pdf ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 376 KB
2 pdf ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ για ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ 200 KB
3 pdf ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 375 KB

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 14/10/2024

Top