Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Η παράδοση συναντά το έντεχνο τραγούδι στο 2ο Malevizi Festival

Παρασκευή, 23/08/2024

Το Malevizi Festival, μετά την περυσινή άκρως επιτυχημένη έναρξη, με την ανταπόκριση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία, φιλοδοξεί φέτος να καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία μουσικά δρώμενα στην Κρήτη.

Ο φετινός στόχος του φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα στην πλούσια κρητική παράδοση και το έντεχνο τραγούδι, προσφέροντας στο κοινό ένα εξαιρετικό πρόγραμμα γεμάτο ποιοτική μουσική.

Η πρώτη μέρα του Malevizi Festival ξεκινά με τους Batala Creta, τους τυμπανιστές που με το ρυθμό τους και την ενέργεια τους θα κάνουν την έναρξη των μουσικών εκδηλώσεων δίνοντας τη σκυτάλη στον Παναγιώτη Σκουλά. Έναν νέο τραγουδιστή με καταγωγή από τα Ανώγεια που στην πολύχρονη παρουσία του στα μουσικά δρώμενα παντρεύει το λαούτο και την παραδοσιακή μουσική με τον σύγχρονο ήχο.

Θα τον διαδεχτεί στη σκηνή η Ματούλα Ζαμάνη, από τις πιο αγαπημένες φωνές του έντεχνου τραγουδιού, η οποία θα παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα που συνδυάζει παραδοσιακούς ήχους με σύγχρονα ακούσματα. Με την ιδιαίτερη φωνή της και την μοναδική σκηνική παρουσία της, η Ματούλα Ζαμάνη υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Το μουσικό μέρος της δεύτερης μέρας ξεκινά με τη Βαγγελιώ Φασουλάκη, μία τραγουδοποιό από το Μαλεβίζι, που εγκατέλειψε την Αρχιτεκτονική για το τραγούδι και απέδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία από το rock και τα blues μέχρι το παραδοσιακό και το λαϊκό τραγούδι.

Θα ακολουθήσει ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του έντεχνου τραγουδιού, θα προσφέρει μια βραδιά γεμάτη μελωδίες και στίχους που αγγίζουν την ψυχή. Με το πλούσιο ρεπερτόριό του και την ιδιαίτερη ικανότητά του να παντρεύει την παράδοση με το έντεχνο, ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ενώσει το παλιό με το νέο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που θα μείνει αξέχαστη και θα μας ταξιδέψει από τα πρώτα χρόνια της μουσικής του πορείας που ξεκίνησε από το Ηράκλειο μέχρι το σήμερα.

Η τρίτη μέρα του Malevizi Festival είναι αφιερωμένη στην κρητική μουσική και στον Μαλεβιζιώτη. Στην σκηνή θα βρεθούν οι Δημήτρης Καμάρης, Γιώργος Βασιλάκης, Μιχάλης Κοκολογιάννης, Γιώργος Δρακογιαννάκης, Δημήτρης Μακρυδάκης και Γιάννης Σπιθάκης. Η βραδιά θα κλείσει με τον Γιώργη Μανωλάκη, τον δεξιοτέχνη στο λαούτο με τις ξεχωριστές συνεργασίες με τους Χαϊνηδες, Ψαραντώνη, Ross Daly, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Σωκράτη Σινόπουλο, Μπάμπη Παπαδόπουλο, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, κ.α. και δίπλα του τον Ζαχαρία Σπυριδάκη στη λύρα, πλαισιωμένοι από αξιόλογους καλλιτέχνες.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να ζήσει μια μοναδική μουσική εμπειρία στο 2ο MALEVIZI FESTIVAL, όπου η παράδοση συναντά το έντεχνο τραγούδι και δημιουργεί νέες μελωδικές διαδρομές.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 23/08/2024

Top