Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου σε Γάζι, Κεραμούτσι και Καβροχώρι

Παρασκευή, 02/08/2024

Έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γάζι στο Καβροχώρι αλλά και στο Κεραμούτσι είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Παιδείας Μαρίνα Βογιατζή, Τεχνικών Έργων Άρη Σαλούστρο και Οικονομικών Βαγγέλη Παρασύρη, επιθεώρησε τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης που εκτελούνται στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο Γυμνάσιο Γαζίου.

Οι εργασίες προβλέπουν την αντικατάσταση λαμπτήρων με νέους τύπου LED με αισθητήρες παρουσίας αλλά και τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτισμού, για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ στην οροφή του κτιρίου θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ με τη μέθοδο του Net Metering.

Σε ότι αφορά το σύστημα θέρμανσης των δύο σχολείων θα τοποθετηθούν νέες σωληνώσεις από τον καυστήρα προς τους κυκλοφορητές ενώ θα γίνει και συντήρηση του καυστήρα. Όλες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στα κτίρια αναμένεται να οδηγήσουν σε μία εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 60% ετησίως.

Παράλληλα ο Μενέλαος Μποκέας είδε από κοντά το νέο γήπεδο μπάσκετ που κατασκευάστηκε δίπλα από την παιδική χαρά στο Καβροχώρι, δημιουργώντας έτσι έναν πολυχώρο αναψυχής και άθλησης για μικρούς και μεγάλους, με επόμενο βήμα τη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5.

Τελευταίος προορισμός της περιοδείας ήταν το Κεραμούτσι όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης της αίθουσας του Πολιτιστικού Συλλόγου έπειτα από το αίτημα που είχαν τόσο ο Σύλλογος όσο και η Τοπική Κοινότητα.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 02/08/2024

Top