Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή σε Εργαστήριο Γεωτουρισμού

Πέμπτη, 04/07/2024

To ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ προσκαλεί επαγγελματίες, στελέχη Τοπικών Αρχών και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη που ασχολούνται ή έχουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με το Γεωτουρισμό, να συμμετέχουν στο Τοπικό Εργαστήριο (workshop) Γεωτουρισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Ιουλίου 2024.

Το Τοπικό αυτό Εργαστήριο εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Ενδυνάμωση, Προβολή και Δικτύωση των Γεωπάρκων της UNESCO» του υπομέτρου 19.3, που υλοποιείται στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020) της ΟΤΔ/ΕΦ ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ.

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η ανάδειξη των περιοχών του Γεωπάρκου αλλά και η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη γεωλογική, φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Γεωπάρκου Ψηλορείτη και τις δυνατότητες από την ενσωμάτωσή της σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Μέσω του συγκεκριμένου εργαστηρίου, επιδιώκεται η διάχυση γνώσεων σχετικά με την κουλτούρα του Γεωτουρισμού και τις δυνατότητές της στην περιοχή του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη, μέσα από εισηγήσεις και παραδείγματα ειδικών, επιχειρηματιών και κατοίκων που δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν, περιληπτικά, αφορούν:

  • Γνωριμία με το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη: φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, συμβολή του γεωπάρκου στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Υπεύθυνος τουρισμός- Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον τόπο και τις επιχειρήσεις- Καλές πρακτικές από επιχειρήσεις του Γεωπάρκου Ψηλορείτη.
  • Γεωτουρισμός και Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: η νοοτροπία του γεωτουρισμού και η συμβολή της στις τοπικές κοινωνίες, παραδείγματα κι εμπειρίες από άλλα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.
  • Επίσκεψη σε γεωτόπους/ γεωδιαδρομή του Γεωπάρκου: επίσκεψη σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, αλληλεπίδραση με τοπικούς επαγγελματίες και μέλη τοπικών κοινωνιών που εφαρμόζουν καλές πρακτικές σε θέματα προστασίας/ ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το εργαστήριο θα αποτελείται από ένα θεωρητικό μέρος (εισηγήσεις, εργαστήριο μεταξύ συμμετεχόντων/ ουσών) κι ένα πρακτικό μέρος με επισκέψεις στο πεδίο και σε τοπικές επιχειρήσεις. Θα είναι συνολικής διάρκειας δύο ημερών, με το θεωρητικό μέρος να πραγματοποιείται το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου στην Αξό Μυλοποτάμου και τις επισκέψεις στο πεδίο/ επιχειρήσεις το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου, σε διαφορετικούς προορισμούς εντός των ορίων του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Ψηλορείτη, η οποία αποτελεί τμήμα της περιοχής παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι/ ες καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και το σχετικό ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στο ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Aναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. σε φυσική ή ηλεκτρονική μορφή. Η αποστολή της αίτησης ηλεκτρονικά θα γίνεται στο email: leader@akomm.gr.

 Η πρόσκληση/ αίτηση συμμετοχής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες/ αίτηση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, ημέρες και ώρες γραφείου, στο τηλέφωνο 2834031402 (κα Μαρία Ανδριαδάκη, ώρες γραφείου) και στο e-mail: leader@akomm.gr.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής από τον παρακάτω σύνδεσμο https://www.leader-clld.akomm.gr/1/46.news (ή από το επισυναπτόμενο αρχείο), να την συμπληρώσετε και να την στείλετε στο e-mail: leader@akomm.gr.

Σχετικά αρχεία

# Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος Αρχείου
1 doc ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 706 KB

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 04/07/2024

Top