Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΕΡΓΑ

Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς

Περιγραφή

Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολειού Ροδιάς. Το κτίριο σύμφωνα με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Ε. Έπειτα απο τις παρεμβάσεις που προβλέπονται να υλοποιηθούν, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση 6 κατηγοριών και θα καταταχθεί στην κατηγοριά Α+.

Αναλυτική Περιγραφή

Στις εργασίες ππεριλαμβάνεται η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης στο κτίριο, ενώ πέραν των κτιριακών παρεμβάσεων προβλέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του σχολείου μέσω net metering, αλλά και η εγκατάσταση νέων συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού. Στόχος είναι το κτίριο να ελαχιστοποιήσει την ενεργειακή του κατανάλωση και να αποδοθεί στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς βελτιωμένο ως προς τη λειτουργικότητα και τις συνθήκες που διασφαλίζει για την εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν είναι:
Α. Οικοδομικές Εργασίες
1. Καθαιρέσεις
2. Επιχρίσματα
3. Μονώσεις
4. Χρωματισμοί
5. Μαρμαρικά

Β. Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις
1. Φωτοβολταϊκά
2. Φωτισμοί
3. Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίου (BEMS)

Το κτίριο σύμφωνα με το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Ε και απαιτούνται για την λειτουργία του 142,2KWh/m2 . Έπειτα από την ολοκλήρωση των παραπάνω παρεμβάσεων εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση 6 κατηγοριών θα καταταχθεί στην κατηγορία Α+ και θα έχουμε εξοικονόμηση 139,4KWh/m2 ή 98% ετήσιας εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας και εκτιμώμενη ετήσια μείωση εκπομπών CO2 σε 39,265Kg/m2.

Συλλογή Media

Top