Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11-03-2016

Παρασκευή, 18/03/2016

Tην Παρασκευή 11.3.2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, στο Γάζι που έλαβε διάφορες σημαντικές αποφάσεις.
Στην αρχή της συνεδρίαση, εκτός ημερησίας διατάξεως, έγινε αποδοχή της σημαντικής δωρεάς Βιβλίων που έκανε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου ο κ. Γ. Γιαννακάκης.
Ακολούθως:

  • Εγκρίθηκε τροποποίηση σύμβασης μίσθωσης και μείωση μισθώματος ακινήτου για τη στέγαση του Δημοτικού Γυμναστηρίου του Δήμου.
  • Εγκρίθηκε ο τρόπος διοργάνωση τελετών μνήμης Δήμου Μαλεβιζίου έτους 2016.
  • Εγκρίθηκε αίτημα για παράταση της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης: «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Άνω Καλέσα»
  • Εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ .
  • Εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του Μουσείου του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) στο Φόδελε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε για τρία έτη

Κατόπιν έγινε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Συγκεκριμένα:

  1. Εγκρίθηκε ψήφισμα για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας & Παιδείας.
  2. Εγκρίθηκε ο κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Γυμναστηρίου.
  3. Ακολούθησε η έγκριση διαγραφής τελών επί ακαθαρίστων εσόδων- προστίμων από τον οριστικό βεβαιωτικό χρηματικό κατάλογο, η διαγραφή από τον οριστικό βεβαιωτικό χρηματικό κατάλογο εισφοράς σε χρήμα βάσει του Ν.1337/83.
  4. Εγκρίθηκαν οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού που μεταφέρεται αυτοδικαίως στον Δήμο μετά την κατάργηση του ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΑΜ από 1/1/2016 έως 28/1/2016
  5. Εγκρίθηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2016».
  6. Εγκρίθηκε η μετάβαση των Αντιδημάρχων Κύρκου Αθανάσιου και Σαλούστρου Αριστομένη στην Αθήνα στις 4-3-2016.
  7. Ακολούθησε η συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «βελτίωση βατότητας δρόμου στην περιοχή Παντάνασσα», του έργου «δημιουργία εκθεσιακού χώρου οίνου και αμπέλου στον οικισμό Καμάρι» και του έργου «αναβάθμιση εξοπλισμός και εργασίες παιδικής χαράς Πολύδροσου»
  8. Εγκρίθηκε η παραλαβή της μελέτης «Οριοθέτηση ρεμάτων Πολεοδομικής Μελέτης οικισμού Κρουσώνα», του Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του Έργου: «Βελτίωση οδοφωτισμού στην περιοχή Αμμουδάρα τμήμα από το ξενοδοχείο Creta Beach έως τον κόμβο Ξηροποτάμου», του 1ου Α.Π. του έργου «βελτίωση δρόμου από Ι.Ν. Παναγιάς Καβαλλαράς έως τον οικισμό Κορφές», η χορήγηση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αλλαγή υφιστάμενου χώρου σε εκθετήριο πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς του οικισμού Σάρχου του Δήμου Μαλεβιζίου» και η χορήγηση προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΟΥΣΩΝΑ».
  9. Εγκρίθηκαν ακόμη η τροποποίηση ΓΠΣ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Ηρακλείου στην Πολεοδομική Ενότητα 23 – «Αλμυρός» και η 288/2015 απόφαση της ΔΕΥΑΜ με θέμα: «Τροποποίηση του άρθρου 19 παρ.1 του κανονισμού ύδρευσης αποχέτευσης».
  10. Τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης όσον αφορά το άρθρο 2: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ» και έγινε ανασυγκρότηση της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.
  11. Επίσης, έγινε αντικατάσταση μέλους του ΔΣ της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Μαλεβιζίου και ανάκληση της 562/2015 απόφασης του Δ.Σ. : «Έγκριση τρόπου ανάθεσης και εκπόνησης της μελέτης «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Τ.Σ.Δ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ», συνολικής δαπάνης 9.926,70 €».
  12. Εγκρίθηκε η συμμετοχή Δήμου Μαλεβιζίου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Α.Κ.Ο.Μ.Μ. -ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ, η παραχώρηση χρήσης οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στο Γάζι και τέλος η ανασυγκρότηση Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου μετά από παραίτηση τακτικών μελών.

Τελευταία τροποποίηση:

Top