Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 18-01-2016

Πέμπτη, 25/02/2016

Την Δευτέρα 18.1.2016 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, που εξέτασε, αρχικά, εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της άσκησης προσφυγής ενώπιον ΣΤΕ για την αδελφοποίη του Δήμου Ηρακλείου με το Τολέδο. Αποφασίστηκε να προχωρήσει η διαδικασία της προσφυγής και να ορισθεί δικηγόρος.
Αποφασίστηκε επίσης:

  • Η συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του Έργου: «Βελτίωση οδοφωτισμού στην περιοχή Αμμουδάρα τμήμα από το ξενοδοχείο Creta Beach έως τον κόμβο Ξηροποτάμου»
  • Η ανασυγκρότηση Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου και εκλογή του Δημοτικού Συμβούλου Ευαγ. Παρασύρη ως νέου Προέδρου
  • Ο επαναχαρακτηρισμός της Παλαιάς Εθνικής οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου.
  • Η έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου : ” Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους & Μεταμόρφωσης Σωτήρος Κρουσώνα (φάση 1η)”.
  • Η χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “Βελτίωση δρόμου από Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς έως οικισμό Κορφές και
  • Η κήρυξη ως έκπτωτου προμηθευτή για την προμήθεια “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ”
Ακολούθησε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:
  1. Ορίστηκε η Επιτροπή Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.
  2. Έγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί της ΜΑΕΔΗΜ, του ΔΟΚΑΠΠΑΜ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου οικονομικού έτους 2016.
  3. Εγκρίθηκαν οι μεταβάσεις του Αντιδημάρχου Κύρκου Αθανάσιου, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε σύσκεψη για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων στις 21/12/2015 και ψήφιση πίστωσης, και του Δημοτικού Συμβούλου Αντωνογιαννάκη Εμμανουήλ , στην Αθήνα στις 13/1/2016, στο ΥΠΕΚΑ, για προώθηση πολεοδομικών θεμάτων του Δήμου.
  4. Εγκρίθηκε ο τρόπος εκτέλεσης της προμήθειας αναλωσίμων για την εστίαση νηπίων και ηλικιωμένων του Νομικού Προσώπου ΔΟΚΑΠΠΑΜ, προϋπολογισμού δαπάνης 83.418,40 €.
  5. Έγκρίθηκαν οι δαπάνες της υπηρεσίας έκδοσης οδηγών παρουσίασης Πινακοθήκης Τυλίσου και της διοργάνωσης δεξίωσης για τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.
  6. Έγκρίθηκε η διοργάνωση της τελετής επαναπατρισμού των οστών του ήρωα καταδρομέα Ν. Καβροχωριανού.
  7. Ακολούθησε η έγκριση τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας : και τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων και σταθερών εμποδίων για κοιμητήριο Μονής, προϋπολογισμού δαπάνης 300,00 €.
  8. Εγκρίθηκε η χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αλλαγή υφιστάμενου χώρου σε εκθετήριο πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς του οικισμού Σάρχου του Δήμου Μαλεβιζίου», 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου (πρώην Δήμου Κρουσώνα- Δήμου Τυλίσου) του Δήμου Μαλεβιζίου», και προθεσμίας περαίωσης του έργου «Τσιμεντοστρώσεις δρόμων Δήμου».
  9. Εγινε έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Τοπογραφικές αποτυπώσεις για σύνταξη μελετών ΕΣΠΑ», και του 4ου ΑΠΕ του έργου «Δημιουργία εκθεσιακού χώρου οίνου και αμπέλου στον οικισμό Καμάρι του Δήμου Μαλεβιζίου» .
  10. Εγινε ανασυγκρότηση Δ.Σ. ΔΟΚΑΠΠΑΜ και αντικατάσταση του εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του ΔΣ της ΔΕΥΑΜ μετά από παραίτηση αναπληρωματικού μέλους.
  11. Εγκρίθηκαν οι μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαλεβιζίου σχολικού έτους 2016-2017.
  12. Τέλος, εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός (1) δικηγόρου με έμμισθη εντολή στον Δήμο Μαλεβιζίου.

Τελευταία τροποποίηση:

Top