Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020

Δευτέρα, 18/05/2020

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων που πραγματοποιείται στις 18 Μαΐου 2020,  με θέμα: «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή», βρίσκεται κοντά σας μέσα από τα διαδικτυακά μέσα που διαθέτει η Δημοτική Αρχή, λόγω του ότι ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό εξαιτίας της πανδημικής κρίσης του COVID-19.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την ICOM το θέμα του φετινού εορτασμού θέτει στο επίκεντρο τον κοινωνικό ρόλο των μουσείων, τα οποία μέσα από τη δράση τους προωθούν την κοινωνική πολυμορφία και δημιουργούν εργαλεία υποστήριξης για την αντιμετώπιση προκαταλήψεων και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου μη έχοντας άλλη επιλογή βρίσκεται κοντά σας ψηφιακά κάνοντας μια περιήγηση της τελευταίας μας έκθεσης έργων σύγχρονης τέχνης GENERATIONS 1960-2019.

Μέσα από την πολυμορφία και τον έντονο διάλογο των εικαστικών τους έργων ας γνωρίσουμε την γενιά των καλλιτεχνών του 1960 αλλά και τους νέους καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς του σήμερα, αποδεικνύοντας ότι έστω και έτσι η τέχνη λειτουργεί ως μέσο σύνδεσης ενός «ζωντανού» διαλόγου.

Θέλουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα θα επέλθει η δύσκολη περίοδος που βιώνουμε απρόσμενα και θα μπορούμε να βρισκόμαστε δια ζώσης. Ως τότε ας προσπαθήσουμε να κρατηθούμε «ζωντανοί» ως άλλος τρόπος σύγχρονης βιωματικής εμπειρίας, που αδιαμφισβήτητα προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Σχετικά αρχεία

# Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος Αρχείου
1 pdf Έκθεση GENERATIONS 1969-19 9 MB

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 18/05/2020

Top