Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Δράση από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μαλεβιζίου στο Γυμνάσιο Γαζίου για τον σχολικό εκφοβισμό

Κυριακή, 25/05/2025

Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Γαζίου πραγματοποίησε για 3η συνεχόμενη χρονιά, επιμορφωτική – βιωματική δράση με θέμα το Bullying. Στόχος ήταν η ενημέρωση κι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την πρόληψη φαινομένων σχολικής βίας & εκφοβισμού.

Μετά το καλωσόρισμα από την κ. Βασιλική Ιορδανίδου, εκπαιδευτικό και συντονίστρια δράσης του σχολείου, ο ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κος Εμμανουήλ Παπαστεφανάκης με στόχο την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, παρουσίασε τις διαστάσεις του εν λόγω φαινομένου αλλά και τρόπους διαχείρισης. Προχωρώντας σε προβολή ορισμένων βίντεο, μοιράστηκαν μαζί με τους μαθητές σκέψεις, συναισθήματα αλλά και λύσεις τις οποίες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Προβληματίστηκαν μαζί, ανέπτυξαν τη συμπεριφορά και συναισθήματα του θύτη, του θύματος αλλά και το ρόλο των παρατηρητών και τις όποιες συνέπειες έχει η κάθε πράξη.

Τέλος, εκτιμήθηκε η σπουδαιότητα συνέχισης της συνεργασίας για οργάνωση δράσεων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση, την ενσυναίσθηση και την συμβουλευτική υποστήριξη.

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 25/05/2025

Top