Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Με νερό από τη Μονάδα Αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου ενισχύθηκε το δίκτυο ύδρευσης σε Αμμούδι, Θησέα, Λυγαριά και Μαδέ

Πέμπτη, 05/09/2024

Με νερό από τη μονάδα αφαλάτωσης ενισχύθηκε το δίκτυο ύδρευσης που καλύπτει τους οικισμούς Αμμούδι, Μαδέ, Θησέας και Λυγαριά δίνοντας λύση στα προβλήματα που υπήρξαν με τη μειωμένη υδροδότηση των περιοχών αυτών.

Με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, σε χρόνο ρεκόρ, δημιουργήθηκε το απαραίτητο δίκτυο μεταφοράς νερού από την αφαλάτωση προς την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας επιλύοντας το πρόβλημα που παρουσιάστηκε λόγω της αυξημένης ζήτησης και των μειωμένων διαθέσιμων ποσοτήτων, «ανακουφίζοντας» έτσι τις πηγές ύδρευσης του Φόδελε.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας θέλει να ευχαριστήσει προσωπικά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Γιάννη Βάμβουκα για την υπερπροσπάθεια και το συντονισμό, το Διευθυντή Ηρακλείου του ΔΕΔΗΕ Κωνσταντίνο Πολυμέρη για την άμεση ανταπόκριση σε ότι ζητήθηκε από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, καθώς και τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜ για την επίλυση του προβλήματος.

ΔΕΥΑΜ και Δήμος Μαλεβιζίου απέδειξαν πως μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτη ανάγκη και παρά τα προβλήματα μειωμένων ποσοτήτων νερού από τις γεωτρήσεις λόγω λειψυδρίας αλλά και μειωμένων πόρων, να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ποσότητες νερού από τη Μονάδα Αφαλάτωσης. Στόχος του Δήμου και της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου είναι το επόμενο διάστημα να αυξηθούν οι ποσότητες νερού από τη Μονάδα Αφαλάτωσης επιλύοντας προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης σε όλο το Δήμο.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλει να ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε Αμμούδι, Θησέα, Μαδέ και Λυγαριά για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και να τους ευχαριστήσει για την κατανόηση.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 05/09/2024

Top