Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Άμεση κινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία

Κυριακή, 01/09/2024

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μαλεβιζίου από το Παλαιόκαστρο μέχρι και το Φόδελε, προκάλεσε αρκετά προβλήματα στους οικισμούς του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε λίγα λεπτά μετά την κακοκαιρία στο Παλαιόκαστρο όπου ενημέρωσε άμεσα όλες τις αρχές. Η κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών αλλά και των κατοίκων ήταν άμεση και με τη συνδρομή του Προέδρου Γιάννη Ντουλάκη και των συμβούλων της Τοπικής Κοινότητας Ροδιάς, ξεκίνησαν άμεσα τις αποκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο ενημερώνοντας τον για τα προβλήματα που προκλήθηκαν και τις επόμενες ημέρες θα γίνει αναλυτική παρουσίαση τόσο των απαραίτητων άμεσων αλλά των οριστικών παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο οικισμός. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου έχοντας λάβει πριν λίγους μήνες χρηματοδότηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ανάθεση των μελετών για τα φράγματα ανάσχεσης της ευρύτερης περιοχής.

Στο Παλαιόκαστρο βρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, οι αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Άρης Σαλούστρος, Φάνης Κοκκινάκης, Μανόλης Βίστης, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Γιώργος Κουγιουμουτζάκης και το Τοπικό Συμβούλιο Ροδιάς.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα με την παράσυρση φερτών υλικών τόσο στον οικισμό του Παλαιοκάστρου και στη Λυγαριά αλλά και στο οδικό δίκτυο του Φόδελε, ενώ υπήρξαν ζημιές σε δρόμους εντός των οικισμών, σε αγροτικούς δρόμους καθώς και σε δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.

Η άμεση κινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου με μηχανήματα και προσωπικό, της Περιφέρειας Κρήτης, της Πυροσβεστικής αλλά και των κατοίκων της περιοχής συνέβαλαν στην απομάκρυνση των φερτών υλικών και στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στο Παλαιόκαστρο όσο και στους άλλους οικισμούς.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση στους πολίτες που επισκέπτονται στο Παλαιόκαστρο να είναι προσεκτικοί καθώς οι εργασίες απομάκρυνσης φερτών υλικών, καθώς και οι αποκαταστάσεις δικτύων συνεχίζονται.

Επίσης θέλει να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Κρήτης, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τους κατοίκους των περιοχών, αλλά και τους επαγγελματίες για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 01/09/2024

Top