Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Διαδρομών Κεραμικής στη Faenza της Ιταλίας

Σάββατο, 31/08/2024

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας εκπροσώπησε το διοικητικό συμβούλιο της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ στη γενική συνέλευση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Διαδρομών της Κεραμικής του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διεξάγεται στο πλαίσιο του  Διεθνούς Φεστιβάλ Κεραμικής Argillà Italia, στη Faenza της Ιταλίας.

Ο Μενέλαος Μποκέας στο χαιρετισμό του, κατά την τελετή έναρξης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, καθώς και οι δήμοι σε όλη την Κρήτη, για την ανάδειξη, προώθηση και την προβολή της κεραμικής τέχνης, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της Κρήτης από τα Μινωικά χρόνια.

Πρόκειται για ένα τριήμερο αφιερωμένο στην τέχνη της κεραμικής, με πάνω από 250 εκθέτες από όλο τον κόσμο με το επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι στο ιστορικό κέντρο της Faenza.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Δήμαρχο της Faenza Massimo Isola στον οποίο προσέφερε ένα αντίγραφο ενός από τα πιο εμβληματικά έργα Μινωικής κεραμικής, τους τέσσερεις χορευτές.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, συζητήθηκαν θέματα όπως η διατήρηση και η προώθηση της κεραμικής ως πολιτιστικής κληρονομιάς, η ενίσχυση του τουρισμού μέσω των Ευρωπαϊκών Διαδρομών της Κεραμικής, και η ανάπτυξη νέων συνεργασιών για την προβολή των τοπικών κεραμικών παραδόσεων σε διεθνές επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 31/08/2024

Top