Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ανακοίνωση για τη ρίψη πυροτεχνημάτων και τον περιορισμό της ηχορύπανσης

Τετάρτη, 17/07/2024

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρατηρείται σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων, η χρήση πυροτεχνημάτων – βεγγαλικών, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν αιτία για την πρόκληση πυρκαγιάς, στις περιπτώσεις που δεν ακολουθούνται οι οδηγίες χρήσης τους.

    Για το λόγω αυτό εφιστούμε την προσοχή στους ενδιαφερόμενους που προτίθεται να κάνουν χρήση πυροτεχνημάτων – βεγγαλικών κατά τη διάρκεια τις αντιπυρικής περιόδου (15 Απριλίου 2024 έως  31 Οκτωβρίου 2024) να:

  • Ελέγχουν περιμετρικά τουλάχιστον 100 μέτρα αν υπάρχουν πεύκα, ξερά χόρτα, σκουπίδια, δασικές εκτάσεις, και άλλα εύφλεκτα υλικά, που μπορεί να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.
  • Αποφεύγουν τη χρήση τους σε περίπτωση ανέμων άνω των 4 μποφόρ.

Καλούνται επίσης τα καταστήματα και οι επαγγελματίες να διασφαλίζουν ότι η λειτουργία τους δεν προκαλεί ηχορύπανση κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. Η μουσική, οι ζωντανές εκδηλώσεις και οι άλλες δραστηριότητες θα πρέπει να προσαρμόζονται στις προβλεπόμενες ώρες, ώστε να μην διαταράσσουν την ηρεμία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 17/07/2024

Top