Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου υπέγραψε τη σύμβαση για την «Ανάπλαση της πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων της Τυλίσου»

Τετάρτη, 03/07/2024

Ως ένα πολύ σημαντικό έργο για την Τύλισο, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, την «Ανάπλαση της πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων της Τυλίσου» μετά τη σύμβαση που υπέγραψε σήμερα.

Σε 12 μήνες οι κάτοικοι της Τυλίσου θα έχουν στην διάθεση τους μία νέα πλατεία που θα αναβαθμίσει συνολικά το χωριό και θα δώσει μία τελείως διαφορετική εικόνα και στους γύρω δρόμους.  Ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό 750.000 ευρώ για το οποίο η δημοτική αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 345.310 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πλατεία Ευαγγελιστρίας οριοθετείται και αναβαθμίζεται μαζί με την περιμετρική της οδό, η κυκλοφορία διευθετείται για όλους τους χρήστες, δημιουργούνται πεζοδρόμια και συνθήκες προσβασιμότητας για ΑμεΑ, τοποθετείται σύγχρονος αστικός εξοπλισμός με μέριμνα για σκίαση, εγκαθίσταται σύγχρονος φωτισμός και γίνεται χρήση κατάλληλων υλικών με βιοκλιματικά στοιχεία.

 Έμφαση δίνεται στη δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών και στην απόδοση χώρου ελεύθερης πρόσβασης στο κοινό, συνθέτοντας ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο. Ταυτόχρονα, ενισχύεται το πράσινο και δημιουργούνται χώροι στάθμευσης.  Επιτυγχάνεται έτσι, η αστική ανάπλαση του χώρου, η αναβάθμιση της περιοχής και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Όλα τα υλικά που προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν εναρμονίζονται άριστα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 03/07/2024

Top