Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Η Δαμάστα υποδέχεται το Σάββατο τον μαραθωνοδρόμο Στέργιο Αράπογλου

Πέμπτη, 18/05/2023

Ο γιατρός που ενώνει τρέχοντας τα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας

Τον μαραθωνοδρόμο Στέργιο Αράπογλου θα υποδεχτεί το μεσημέρι του Σαββάτου η Δαμάστα, ένα από τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης που θα επισκεφτεί ο γιατρός του ΕΣΥ, για  να αποτίσει φόρο τιμής σε τόπους ολοκαυτωμάτων από τους ναζιστές από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη.

Στη μαρτυρική Δαμάστα ο Στέργιος Αράπογλου αναμένεται να φτάσει στις 12.30 το μεσημέρι όπου θα του γίνει υποδοχή στο Ηρώο από το Δήμο Μαλεβιζίου, την Τοπική Κοινότητα Δαμάστας, την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Αθλητικό Όμιλο και την Ενορία Αγίου Γεωργίου Δαμάστας.

Το εγχείρημα του Στέργιου Αράπογλου ξεκίνησε στις 3 Απριλίου από το χωριό Μαράσια του νομού Έβρου και ο τερματισμός αναμένεται να γίνει στην Κάτω Ζάκρο στις 25 Μαΐου διασχίζοντας συνολικά 3000 χιλιόμετρα.

Σκοπός του εγχειρήματος, είναι η ανάδειξη του αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και η υποστήριξη της πρότασης προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για να διδάσκονται οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ιστορία και τις επιπτώσεις των Ολοκαυτωμάτων, και όλων των ναζιστικών και φασιστικών θηριωδιών, διέπραξαν οι κατακτητές στην Πατρίδα μας κατά τη χρονική περίοδο 1940 – 1945.

Η προσπάθεια του Στέργιου Αράπογλου τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 18/05/2023

Top