Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ομιλία με  θέμα «Πρόληψη καρκίνου και ψυχοκοινωνική στήριξη ογκολογικού ασθενούς» το Σάββατο στις 19.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Παρασκευή, 12/05/2023

«Πρόληψη καρκίνου και ψυχοκοινωνική στήριξη ογκολογικού ασθενούς» είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μάϊου στις 19.30 στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσου και τον Σύλλογο Γυναικών Τυλίσου «Η Δύκτιννα», και την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του  πληθυσμού απέναντι στην πρόληψη νεοπλασματικών νοσημάτων.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι η Αναστασία Μαλά, Παθολόγος – Ογκολόγος,Επικουρική  Επιμελήτρια  Β ΠΑΓΝΗ κι ο Εμμανουήλ Καφφετζάκης, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, σε υγιείς, νοσήσαντες ή νοσούντες, και έχει ως στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη, την ψυχολογική στήριξη και την εξωστρέφεια. Συχνά ως μεγαλύτερο πρόβλημα αναδεικνύεται το γνωστικό έλλειμμα του πληθυσμού, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη διάγνωση αλλά και την ανορθολογική στάση απέναντι στην ασθένεια.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 12/05/2023

Top