Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μ. Μποκέας: Πρόνοια είναι το χρέος σου να λες «είμαι εδώ»

Κυριακή, 10/10/2021

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

 «Πρόνοια είναι το χρέος σου να λες σε όποιον έχει ανάγκη «είμαι εδώ». Έτσι το βλέπουμε στο Δήμο Μαλεβιζίου. Μαζί με το ΔΟΚΑΠΠΑΜ λέμε «είμαστε εδώ» με μια δυνατή ομάδα από επαγγελματίες ψυχικής υγείας να βρίσκεται στις δομές μας. Στηρίζουμε δωρεάν με τις υπηρεσίες μας όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε μία κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής. Χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες. Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και δεν είσαι μόνος. «Είμαστε εδώ» με σεβασμό και φροντίδα για χρόνια πολλά, αλλά και καλά»!

Αυτό είναι το μήνυμα του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα,  με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία, τα στοιχεία που δημοσιεύονται για την ψυχική υγεία είναι ανησυχητικά. Στο Δήμο Μαλεβιζίου οι υπηρεσίες παροχής ψυχικής υγείας βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για να μην υπάρξει έστω ένας άνθρωπος που θα μείνει μόνος του.

Τόσο ο Δήμος Μαλεβιζίου, όσο και ο ΔΟΚΑΠΠΑΜ παρακολουθούν, υποστηρίζουν έμπρακτα και ενισχύουν το σημαντικό έργο που επιτελείται στις δημοτικές δομές. Κοινωνική Υπηρεσία, Κέντρο Κοινότητας, Ιατρεία Ψυχικής Υγείας, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι παρέχουν δωρεάν πολύτιμες υπηρεσίες, με εξαιρετική στελέχωση από επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Οι αριθμοί είναι χαρακτηριστικοί:

  • Περισσότερες από 1000 ατομικές & οικογενειακές συνεδρίες από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο ΔΟΚΑΠΠΑΜ και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου
  • Περισσότερα από 150 άτομα σε τακτική βάση στο Κέντρο Κοινότητας του ΔΟΚΑΠΠΑΜ
  • Περισσότερα από 110 άτομα σε τακτική βάση στα Ιατρεία Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν σε Γάζι, Τύλισο & Κρουσώνα μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας του ΔΟΚΑΠΠΑΜ. της 7ης ΥΠΕ, και του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 11/10/2021

Top