Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Επαναλειτουργία Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στο Δήμο Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 26/05/2021

Ξεκίνησε εκ νέου τη λειτουργία του το Ιατρείο Ψυχικής Υγείας στο Δήμο Μαλεβιζίου μετά από την πολύμηνη διακοπή λόγω των μέτρων για την πανδημία. Πριν μερικές μέρες η πρόεδρος της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου(ΔΟΚΑΠΠΑΜ) Μαρίνα – Δέσποινα Βογιατζή, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την παροχή και ανάπτυξη υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στο Δήμο Μαλεβιζίου. Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στις έδρες των Δημοτικών Κοινοτήτων (Γάζι, Τύλισσο, Κρουσώνα) του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η επανέναρξη λειτουργίας του Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στη Δημοτική Κοινότητα Γαζίου έγινε στο χώρο του ΚΑΠΗ τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο Ιατρείο συμμετέχει η Διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ευγενία Χουρδάκη και η ψυχολόγος Χαρά Πετράκη.

Στόχος των δράσεων είναι πρόληψη και η στήριξη των ωφελούμενων σε συνεργασία της ψυχιάτρου με τις δομές του ΔΟΚΑΠΠΑΜ. Οι παρεμβάσεις σχεδιάζονται με την συνεργασία των επαγγελματιών υγείας (κοινωνικοί λειτουργοί – ψυχολόγοι – νοσηλευτές) των δομών ΚΑΠΗ – ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ –Κέντρο Κοινότητας.

Το Ιατρείο Ψυχικής Υγείας λειτουργεί κυκλικά μία φορά το μήνα στις Δημοτικές Κοινότητες Γαζίου, Τυλίσου και Κρουσώνα.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26/05/2021

Top