Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μαλεβίζι: Συστηματικές παρεμβάσεις για βελτίωση μετακινήσεων πεζών & ΑμεΑ

Δευτέρα, 22/06/2020

Στόχος του Δήμου Μαλεβιζίου η απρόσκοπτη διέλευση

Σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ήπιων παρεμβάσεων που προάγουν την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση πεζών, Ατόμων με Αναπηρία, ηλικιωμένων και οικογενειών με μικρά παιδιά και καροτσάκια έχει προχωρήσει και υλοποιεί με σταθερούς ρυθμούς ο Δήμος Μαλεβιζίου. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διευκολύνει την ομαλή χρήση του δημόσιου χώρου, αποτρέποντας την αυθαίρετη κατάληψη πεζοδρομίων και διαβάσεων πεζών, αλλά και την αυθαίρετη στάθμευση.

Οι αρχικές παρεμβάσεις περιλάμβαναν τη συστηματική τοποθέτηση ενισχυμένων μικρών κολώνων σήμανσης, από εύκαμπτο συνθετικό υλικό, που τοποθετήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή Γαζίου και Αμμουδάρας. Τα σημεία τοποθέτησης επιλέχθηκαν έπειτα από χαρτογράφηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου σε συνεργασία με το Συμβούλιο Κοινότητας Γαζίου. Τη διαδικασία συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πετούσης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη.  Ειδικό βάρος δόθηκε  σε σημεία όπου παρατηρούνταν συχνή αυθαίρετη στάθμευση οχημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Μαλεβιζίου τοποθέτησε χθες και σταθερές προστατευτικές μπάρες επί του πεζοδρομίου της οδού Χαραλάμπου Παγωμένου κατά μήκος της κεντρικής κεντρικής πλατείας Μιχαήλ Κατσαμάνη στο Γάζι. Ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας συνεχίζεται με τη Δημοτική Αρχή να μεριμνά για επιπλέον παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ελεύθερη, ανεμπόδιστη και ασφαλή διέλευση σε όλους.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 22/06/2020

Top