Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων του Σάρχου

Δευτέρα, 12/08/2019

Με τις τιμές και τον σεβασμό που αρμόζει στη μνήμη των Ηρώων, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, η Τοπική Κοινότητα Σάρχου και οι εκπρόσωποι φορέων και αρχών, τίμησαν για μια ακόμα χρονιά τη μνήμη των 35 Εθνομαρτύρων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης, ενώ το παρών έδωσε ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, Γιώργος Γιακουμάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο επερχόμενος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο Δ/της του Λ/Τ Παντάνασσας Μενέλαος Δαφέρμος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας Καλλιόπη Λιαδάκη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, στελέχη της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και των τοπικών φορέων του Σάρχου, συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι του οικισμού. Χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ό Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Μανώλης Παπαδομανωλάκης απεύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης, ενώ αμέσως μετά ο Μύρων Περβολαράκης έκανε ομιλία αναφερόμενος στη θυσία των Ηρώων του Σάρχου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή και η σεμνή τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου.

Αμέσως μετά, προσφέρθηκε καφές στους παρευρισκομένους από το Δήμο Μαλεβιζίου.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 12/08/2019

Top