Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Χρηματοδότηση και πράσινο φως για τη διαμόρφωση της πλατείας και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Ροδιάς

Τρίτη, 30/04/2019

 Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τη Ροδιά – Χρηματοδότηση 357.800 € € από το πρόγραμμα Φιλόδημος για έργα ύψους 950.000 € – Κώστας Μαμουλάκης: Ένα έργο που μπορεί να καθυστέρησε εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών και γραφειοκρατίας, αλλά πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης αλλάζοντας την εικόνα του πανέμορφου οικισμού

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Ροδιάς, η διαμόρφωση της πλατείας με την ταυτόχρονη κατασκευή μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, ενός μεγάλου πολυχώρου εκδηλώσεων, εντάχτηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος και μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης.

 Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε ως διαμόρφωση πλατείας, στην πορεία όμως, υπήρξε έντονη απαίτηση από την τοπική κοινωνία για την παράλληλη κατασκευή και μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε αυτήν, κάτι που άλλαζε άρδην τον όλο σχεδιασμό. Η Δημοτική Αρχή, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των κατοίκων, προχώρησε στις απαραίτητες τροποποιήσεις, οι οποίες όμως επέφεραν και σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία των εγκρίσεων αυξάνοντας τον προϋπολογισμό του έργου στις 950.000 ευρώ. Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και με το άνοιγμα σχετικού άξονα στο πρόγραμμα Φιλόδημος μόλις πριν από 10 ημέρες, η Δημοτική Αρχή αξιοποίησε την ευκαιρία, κατέθεσε την έτοιμη μελέτη και εξασφάλισε το ποσό των 357.800 ευρώ με το υπόλοιπο κόστος να καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

 Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να καθυστέρησε εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών και γραφειοκρατίας, αλλά πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης αλλάζοντας την εικόνα του πανέμορφου οικισμού. Και όπως πλέον όλοι έχουν καταλάβει, στο Μαλεβίζι έχουμε προνοήσει και έχουμε ώριμες μελέτες, για πολλά ακόμα έργα. Αξιοποιούμε έτσι κάθε νέο πρόγραμμα που παρουσιάζεται και εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για τον τόπο μας. Δεν είναι εύκολη η όλη διαδικασία, απαιτεί σωστό σχεδιασμό, ρεαλισμό και ταχύτητα στις αντιδράσεις μας. Κάτι που κάναμε για μια ακόμα φορά και με την καθοριστική συμβολή του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και την άμεση αντίδραση του Αντιδημάρχου Θανάση Κύρκου, πετύχαμε μια σημαντική χρηματοδότηση. Το υπόλοιπο δε μέρος, που θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου μας, αποδεικνύει ότι και η χρηστή διαχείριση που ακολουθούμε αυτά τα χρόνια, έχει αποτέλεσμα. Μόνον έτσι μπορούμε και χρηματοδοτούμε τα έργα στο Μαλεβίζι, μόνο έτσι καταφέρνουμε και επιστρέφουμε τα χρήματα των συμπολιτών – που με κόπο καταβάλλονται στο δημοτικό ταμείο – ξανά πίσω στους ίδιους, με έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ζωή τους, αναβαθμίζουν την καθημερινότητά τους και συμβάλλουν στις αναπτυξιακές προοπτικές του Μαλεβιζίου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, όπως επίσης και σε όλα τα στελέχη των υπηρεσιών μας για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, καθώς επίσης και ένα θερμό ευχαριστώ στον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη που για μια ακόμα φορά βρέθηκε στο πλευρό μας και ενίσχυσε την όλη προσπάθεια».

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 02/05/2019

Top