Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Τις εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μ. Κατσαμάνη επιθεώρησε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης

Δευτέρα, 22/04/2019

Νέα παιδική χαρά, σιντριβάνι, νέα δάπεδα και πεζοδρόμια περιμετρικά της πλατείας –  Άνετος χώρος διασκέδασης και αναψυχής για όλη την οικογένεια – Κώστας Μαμουλάκης: Ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της καθημερινότητας, αλλά και αισθητικής αναβάθμισης της κεντρικότερης πλατείας του Γαζίου

Τις εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μ. Κατσαμάνη στην καρδιά του Γαζίου επιθεώρησε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, ο Δήμαρχος είδε από κοντά τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών ενώ συνομίλησε και με τους εργαζόμενους στο έργο. Υπενθυμίζεται ότι στις εργασίες, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η κατασκευή σιντριβανιού, η τοποθέτηση καθιστικών και νέου σύγχρονου αστικού εξοπλισμού, νέα πιστοποιημένα όργανα και ειδικό δάπεδο στην παιδική χαρά, η κατασκευή  πέργκολας, η τοποθέτηση θέσεων φύλαξης ποδηλάτων, νέες φυτεύσεις χωρίς να πειραχτεί το πράσινο της πλατείας, κ.α. Θα ανακατασκευαστεί επίσης το πεζοδρόμιο περιμετρικά και θα τοποθετηθούν πλάκες όδευσης ΑμεΑ, ενώ ήδη έχει γίνει η καθαίρεση όλων των υφιστάμενων κατασκευών (τοιχία, κράσπεδα, δάπεδα, κλπ) και ακολουθεί η απομάκρυνση του αστικού εξοπλισμού, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ξανά στην πλατεία ή σε άλλους χώρους.

Στόχος των παραπάνω εργασιών ανάπλασης, είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της πόλης του Γαζίου, η οποία προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, μικρών και μεγάλων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Γαζίου, αλλά και αισθητικής αναβάθμισης της κεντρικότερης πλατείας της πόλης. Ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από πόρους του δήμου, από χρήματα των δημοτών μας δηλαδή, που τα διαχειριζόμαστε με τον ιδανικότερο τρόπο για να επιστρέψουν ξανά στους πολίτες, μέσα από έργα που θα τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Η πρωτεύουσα του Μαλεβιζίου αλλάζει, βελτιώνεται και μετά από τα μεγάλα και σημαντικά, προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς σε ακόμα περισσότερες στοχευμένες παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας που έχουμε ανάγκη. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του και σε αυτό το έργο και να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό όπως και όλους τους συνεργάτες μου στην τεχνική υπηρεσία, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 22/04/2019

Top