Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Αυτοψία λίγο πριν την έναρξη των εργασιών στον πρώτο κυκλικό κόμβο Γαζίου – Ηρακλείου

Πέμπτη, 18/04/2019

Έργο – ανάσα για την περιοχή – Πεζοδρόμια, κυκλικός κόμβος και νησίδες στο σημείο – Κώστας Μαμουλάκης: Είναι και ένα από τα πιο απαραίτητα έργα τόσο από θέμα οδικής ασφάλειας, όσο και από την πλευρά της λειτουργικότητας και της βελτίωσης της καθημερινότητας εκατοντάδων οδηγών και διερχομένων

 Με τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου κατασκευής του κυκλικού κόμβου της λ. Ελ. Βενιζέλου που ενώνει το Γάζι με το Ηράκλειο, στο ύψος της οδού Θριάμβου (επιχειρήσεις Τζωράκη και Άνοδος) συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

 Συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Μανώλη Παπαδομανωλάκη και τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό, ο Δήμαρχος συζήτησε διάφορες λεπτομέρειες της διαδικασίας κατασκευής του τόσο σημαντικού για την οδική ασφάλεια έργου. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για τον προσωρινό κόμβο που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της συνολικής ανάπλασης της λ. Ελ. Βενιζέλου. Ο συγκεκριμένος κόμβος θα είναι ελαφρώς μετατοπισμένος και λίγο μικρότερος από τον τελικό και σκοπός της Δημοτικής Αρχής, είναι να αντιμετωπιστεί ταχύτερα η επικινδυνότητα του σημείου. Στις δύο συμβολές της Ελ. Βενιζέλου στην πλατεία, προβλέπονται επίσης πεζοδρόμια και τριγωνικές νησίδες που να επιτρέπουν τη διέλευση πεζών μέσω των σχετικών διαβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής προβλέπει τη δημιουργία μιας μεγάλης και σύγχρονης λεωφόρου από το Γάζι μέχρι και τα όρια του Δήμου Ηρακλείου (με τον οποίο υπάρχει  η ανάλογη συνεργασία) με πλάτος έως και 28 μ., 4 κυκλικούς κόμβους, φωτισμό, πεζοδρόμια, κλπ. Στην περιοχή έχουν γίνει ήδη διανοίξεις σε αρκετά σημεία, ενώ με την ολοκλήρωσή του και την εφαρμογή της σχετικής μελέτης ανάπλασης, οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους μια λεωφόρο ασφαλή, σύγχρονη και ιδιαίτερα λειτουργική, ενώ θα έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά και οι συνθήκες πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δύσκολα έργα που έχουμε υλοποιήσει στο Μαλεβίζι. Ταυτόχρονα όμως, είναι και ένα από τα πιο απαραίτητα έργα τόσο από θέμα οδικής ασφάλειας, όσο και από την πλευρά της λειτουργικότητας και της βελτίωσης της καθημερινότητας εκατοντάδων οδηγών και διερχομένων. Προχωράμε και σε αυτό το έργο, μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πολλές και σημαντικές διαπλατύνσεις σε σημεία που μας παραχώρησαν γη οι ιδιοκτήτες τους και η λύση του προσωρινού αυτού κόμβου, κρίθηκε αναγκαία για την άμεση αντιμετώπιση της επικινδυνότητας του σημείου. Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη συμβολή του και σε αυτό το έργο, όπως και όλα τα στελέχη των συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την άριστη συνεργασία. Να συγχαρώ επίσης τους Αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Μανώλη Παπαδομανωλάκη αλλά και όλους τους συνεργάτες μου για το πολύ καλό αποτέλεσμα. Αλλά και να ευχαριστήσω δημόσια, για μια ακόμα φορά, όλους τους ιδιοκτήτες γης που έχουν κάνει τις απαραίτητες παραχωρήσεις στα σημεία που έχουμε πραγματοποιήσει διαπλατύνσεις. Επιδεικνύουν υπεύθυνη στάση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλουν στην ταχύτερη υλοποίηση του έργου και εύχομαι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες μας».

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 18/04/2019

Top