Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Παλαιόκαστρο 4.8 εκ. ευρώ

Παρασκευή, 08/03/2019

Θωρακίζεται ο οικισμός με δίκτυα αποχέτευσης, ομβρίων και ύδρευσης– Κώστας Μαμουλάκης: Ένα ακόμα σημαντικό έργο υποδομών έρχεται πιο κοντά την υλοποίησή του

 Με τις οριστικές μελέτες να έχουν ήδη λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, μέσα στον Μάρτιο κατατίθενται και οι περιβαλλοντικές και υποστηρικτικές μελέτες ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου που έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την αντιπλημμυρική προστασία του Παλαιόκαστρου.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τα 4.800.000 ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος, ταυτόχρονα με την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων. Ένα μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Δήμο Μαλεβιζίου στα αντίστοιχα έργα της Λυγαριάς, του Μαδέ και της Αγίας Πελαγίας, καταφέρνοντας αφενός να προστατέψει και να διασώσει τις περιουσίες των κατοίκων από την μανία των στοιχείων της φύσης, αφετέρου να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στα έργα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, πλήρους αντιμετώπισης των ομβρίων υδάτων, επεξεργασία του νερού των μονάδων βιολογικών καθαρισμών Ροδιάς και Παλαιοκάστρου για διάθεση αρδευτικού νερού υψηλής ποιότητας, τα σχετικά αρδευτικά δίκτυα αξιοποίησης του νερού σε βιολογικές καλλιέργειες, πολλα έργα πρασίνου, φυτεύσεις, έργα αποκατάστασης και βελτίωσης των υπερκείμενων οδοστρωμάτων, πεζοδρομήσεις και διάφορες αναπλάσεις.

Αξίζει να τονιστεί ότι η πρόβλεψη για αυτά τα έργα, δεν είναι απλά να καλυφθεί ο οικισμός με την παρούσα δυναμική που έχει, αλλά να μπορεί να καλύψει και την πιθανή μελλοντική αύξηση των κατοίκων που αναμένεται.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκη τόνισε: «Μια παρέμβαση μεγάλης κλίμακας και υψίστης σημασίας στο Παλαιόκαστρο, πλησιάζει στην υλοποίησή της. Ολοκληρώνουμε και τις τελευταίες μελέτες και είμαστε έτοιμοι για να εντάξουμε στο πλέον κατάλληλο πρόγραμμα για την χρηματοδότησή του. Στόχος μας είναι ακόμα και στον ερχόμενο χειμώνα, να ξεκινήσει αυτό το οραματικό έργο που θωρακίζει τον οικισμό, προστατεύει κατοίκους και περιουσίες και αναβαθμίζει τις συνθήκες σε έναν πανέμορφο οικισμό του Μαλεβιζίου που λόγω θέσης, παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συνεργάτες μου για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει, μια δουλειά που αισιοδοξώ ότι θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα».

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 08/03/2019

Top