Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Αυτοψίες και αποκαταστάσεις ζημιών στο Παλαιόκαστρο – Στην Αθήνα για αποζημιώσεις – Από τη Δευτέρα 25-2 καταγράφονται οι ζημιές στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ

Τετάρτη, 27/02/2019

 Άμεσες αντιδράσεις από τον Δήμο Μαλεβιζίου για αποζημιώσεις – Στην Αθήνα ο Θανάσης Κύρκος – Από τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι καταγραφές στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ – Κώστας Μαμουλάκης: Με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα ανταποκρινόμαστε σε όλα τα μέτωπα

Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα Τετάρτη, έπειτα από σχετική εντολή του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλακη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Κύρκος, ο οποίος με έναν πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο, επιχειρεί να αντλήσει πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την τελευταία θεομηνία.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων που έχουν υποστεί ζημιές σε περιουσίες ή/και ζωικό κεφάλαιο, στους αντίστοιχους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στο Δήμο Μαλεβιζίου. Για τον σκοπό αυτό, η Δημοτική Αρχή καλεί τους πληγέντες να κινηθούν γρήγορα, με στόχο την καταγραφή των ζημιών στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Πρόκειται για κινήσεις που έγιναν άμεσα έτσι ώστε να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει τις απαραίτητες αποζημιώσεις και να εξασφαλιστούν πόροι για την αντιμετώπιση των καταστροφών που παρατηρήθηκαν σε διάφορα σημεία του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες αποκατάστασης σε περιοχές του Μαλεβιζίου που δοκιμάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις προσπάθειες να καλύπτουν όλη την έκταση του Δήμου από το Γάζι μέχρι το Φόδελε.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα, με σοβαρότητα και σωστό σχεδιασμό, ανταποκρινόμαστε και αντιδρούμε άμεσα με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο Μαλεβίζι από την πρόσφατη θεομηνία. Αποκαθιστούμε ζημιές και ταυτόχρονα διεκδικούμε αποζημιώσεις, προστατεύουμε και επουλώνουμε, υλοποιούμε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό που εγκαίρως έχουμε καταστρώσει για αυτές τις περιπτώσεις.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη που συνεπικουρεί τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση πόρων – η βοήθειά του είναι πολύτιμη – και για μια ακόμα φορά θα ήθελα να συγχαρώ τους χειριστές των μηχανημάτων μας, τους Αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Θανάση Κύρκο για την άμεση αντίδρασή τους, τους Προέδρους των οικισμών μας, την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και όλα τα στελέχη και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνδράμουν στο έργο μας».

 

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 27/02/2019

Top